Recensioner

Nystart: Powers #8

tisdag 6 mars, kl 16:05 av 2 kommentarer

Powers8Jaha, inte en försening på tre år, men väl ett: förra numret av Powers hittade man i seriebutikerna i februari förra året, jämnt ett år sedan. Brian M Bendis skriver själv en lång ursäkt som inledning till numrets sedvanliga brevsidor: han har helt enkelt bränt alla sina Powers-energier på att vara med och utveckla Powers-TV-serien för kanalen FX.

Vi bjuds inte direkt på nån extra läsarservice efter det långa uppehållet: det finns en sedvanlig ”Previously in Powers”-ruta men efter den kastas vi direkt in i den pågående historien med gudamord på direktsänd TV och Deena Pilgrim i ny position som FBI-agent. Bara att gräva upp tidigare nummer och repetitionsläsa med andra ord! Men överlag funkar det bra, Bendis är som alltid duktig på show-don’t-tell och det är inte så svårt att hänga med i svängarna – trots att det är väldigt svängigt, med snabba hopp i historien och sedvanlig Bendismässig kulsprutedialog. Man undrar om Bendis influerats av sitt TV-arbete och att det är det som gör serien rappare och snärtigare? Ett kärt återseeende i högt tempo är det i vilket fall som helst, och Mike Avon Oemings illustrationer är som vanligt kongeniala och den här gången dessutom osedvanligt råa (en minnesvärd sekvens är när vi får se ett huvud explodera i slow-motion) – detta kan vara Christian Walkers mest köttiga fall hittills, vilket inte vill säga lite för oss som följt Powers sen starten. Om du också är en Powers-fan, missa för all del inte att serien är igång igen, och det med besked!

Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Mike Avon Oeming
Färgläggning: Nick Filardi
Förlag: Marvel/ICON
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Guendolin says:

    För mig är Powers den bästa superhjälteserien jag läst. Jag verkligen älskar premissen och stämningen i serien.

  2. Henrik Ö says:

    Någon annan som är glad att Powers är tillbaka med andra ord!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...