Recensioner

Skrull Kill Krew #1

fredag 1 maj, kl 10:29 av 0 kommentarer

skrullkillkrewLång historia kort: Skrulls är en utomjordisk ras med förmågan att förvandla sig till i princip vad som helst. För väldigt länge sedan stoppar Fantastic Four en första Skrull-invasion, skrullerna hypnotiseras och förvandlas till snälla kor, korna råkar slaktas och blir till biff, en massa människor äter skrullbiff, merparten dör. De få som överlever utvecklar förvandlingskrafter liknande skrullernas, tillsammans med en fysisk avsky mot alla skruller. Voila, Skrull Kill Krew är fött. Lite kurisoa kring detta är att Skrull Kill Krew skapades i mitten av 90-talet av då relativt okända men nu überhypade serieförfattarna Mark Millar (Ultimates, Kick-Ass, The Authority mm.) och Grant Morrison (All Star Superman, We3, New X-Men mm.), och att serien lades ned efter den första arcen på fem nummer. Hur som helst, nu så här efter Marvels Secret Invasion (aka massiv skrullattack) så är det tydligen dags att damma av dödsgänget igen, och jag har läst första numret (av fem).

skrullkillkrew2Handlingen är rätt långsökt men inte särskilt komplex: Utöver alla de skruller som invaderade jorden och sedan drevs på flykt i Secret Invasion så verkar det ha funnits ett stort antal skruller på plats redan innan invasionen, och det verkar som att de har en koppling till de ursprungliga ko-skrullerna. På andra sidan har vi Ryder, som verkar vara den enda kvarvarande medlemmen av det ursprungliga Kill Krewet. Så: Skruller med förvandlingskrafter + skrulldödare med förvandlingskrafter = rätt bra drag. Mycket mer än så hinns inte med i det här första numret, men det räcker rätt bra. Skrull Kill Krew verkar inte ha några större pretentioner att vara något annat än en rätt lättsam actionserie, och det gillar jag den för. Känns rätt skönt. Författaren Adam Felber verkar ha en rätt kul story på gång, och Paulo Siqueiras lätt överdrivna illustrationer, som jag i andra sammanhang hade kunnat ha rätt svårt för, är helt perfekt för den här typen av serie. Kul och snyggt helt enkelt.

Manus: Adam Felber
Illustration: Paulo Siqueira
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...