Nyheter och tips

Kommande Mouse Guard

torsdag 4 mars, kl 13:57 av 6 kommentarer

mouseguardblackaxeDavid Petersens Mouse Guard är en personlig favorit, jag har tidigare recenserat både Autumn 1152 och Winter 1152. Comic Book Resources publicerade i veckan en längre intervju med David Petersen och nedan har jag sammanställt det jag tyckte var intressantast i den. Nästa del i Mouse Guard-eposet ska heta The Black Axe och utspelar sig innan händelserna i de två tidigare samlingarna. The Black Axe är en origin-story om Celanawe och ska även delvis utspela sig under hans storhetstid. Petersens tanke med det är att det ska bli klarare exakt vilka förväntningar Lieam har på sig när han axlar den avlidne Celanawes ansvar som The Black Axe. Förutom Celanawe blir det i stort sett bara nya karaktärer, många av karaktärerna i Autumn och Winter var inte ens födda när Black Axe utspelar sig. Efter The Black Axe har Petersen tänkt sig att ta sig an kriget mot vesslorna som man fick lite ledtrådar till i Winter. Därefter blir det ett kronologiskt hopp till ett bra tag efter Winter. Detta för att Petersen vill ha ett glapp att kunna återvända till. Petersen förhandlar även om rättigheterna till en Mouse Guard-film men det verkar vara i sin linda. I intervjun berättar Petersen också om vilka som ska vara med i spin-off projektet Legends of the Guard som t.ex. Jeremy Bastian och Guy Davis. Vill du veta mer så läs helt enkelt hela intervjun. Jag säger bara: Ju mer Mouse Guard desto bättre 🙂

Kommentarer

 1. Håkan / Wakuran says:

  Vad är det för teknik man ska använda? Datoranimation? Traditionell animation.

  Cat Shit One-trailern blev iofs rätt snygg, när vi pratar fabaeldjur.

  http://www.youtube.com/watch?v=Gr4QBZfjtqs

 2. Rikard says:

  Jag vet inte vad det blir men tekniken i trailern du länkade till skulle funka fint.

 3. obin_gam says:

  UNDERBART! Mer Mouse Guard åt folket!

 4. spacemonkey says:

  Nu hänger jag inte riktigt med. The Black Axe och Legends of the Guard fattade jag skulle bli vanliga serier, precis som Fall och Winter, inte animerad film.

  P.S. Cat Shit One – riktigt snyggt!!! D.S.

 5. Rikard says:

  Det blir vanliga serier. Vad den eventuella filmen ska handla om framgår inte av intervjun.

 6. […] mellan Mouse Guard-samlingarna men de är värda att vänta på. Det var ett antal år sedan jag skrev om Black Axe och i höstas, försenad, så släpptes den äntligen. Tyvärr var den utgåvan jag […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...