Recensioner

Batman: The Court of Owls

torsdag 9 augusti, kl 18:09 av 2 kommentarer

courtofowlsDC Comics har nu börjat ge ut de första samlingarna från DCnU. Som min kollega Henrik nämnde i sin genomgång av DC:s revolt så här nästan ett år senare så här det varit lite av en blandad kompott. En del riktigt bra serier, men också en del bottennapp. Ett exempel på en riktigt bra serie är Scott Snyders Batman.

Batman i Snyders tappning blev snabbt min stora favorit bland DC:s nya titlar. Mycket tack vare att Synder inte bara fokuserade på Batman utan också lagt en hel del behövligt fokus på dennes alter ego Bruce Wayne också, något jag tycker flera av dagens Batman-författare ofta tycks glömma bort.

I denna första arc ställs Batman mot en motståndare som till och med Batman själv anser vara myt från en gammal barnkammarramsa – The Court of Owls. Men när Batman börjar nysta i mordet av en man som inte tycks ha någon identitet börjar han sakta inse att The Court of Owls och deras lönnmördare Talon inte är någon myt utan högst verklig hot, inte bara mot Gotham utan också mot Batman själv. Det hela leder till en psykologisk konfrontation i en labyrint under Gotham City.

Synder gör ett strålande jobb här och The Court of Owls är, i mitt tycke, en av de mest intressanta nya skurkar som Batman ställts på mycket länge. Lägg där till Greg Capullos, en ny och väldigt trevligt bekantskap för min del, fina illustrationsarbete så här vi en riktigt bra första arc och jag är minst sagt sugen på vad Synder ska hitta på i nu pågående Night of the Owls.

Manus: Scott Snyder
Illustration: Greg Capullo
Tusch: Jonathan Glapion
Färgläggning: Fco Plascencia
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Jonas says:

    Vilka nummer av Batman ingår i The Court of Owls?

  2. Lars says:

    Sen är #8-11 resten av berättelsen. #12 är mycket riktigt fristående (men den hade mycket med en viss händelse att göra ändå). Sen är Night of the Owls något som sträcker sig över de andra Bat-titlarna (som Nightwing, Batgirl, Batwing osv osv), men de är absolut inte nödvändiga för att förstå storyn. En föredömlig ”event”. 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...