Recensioner

Snow Blind #1-4

onsdag 6 april, kl 13:50 av 0 kommentarer

91cvDLuV6MLTeddy känner sig som en främling i sitt eget hem. Hans föräldrar är bekymrade över att han bara sitter inne på sitt rum hela dagarna istället för att vara som ”normala” barn, och Teddy funderar allvarligt på att rymma hemifrån så han slipper göra dem ännu mer besvikna. Familjen bor i den vintriga småstaden South Henley långt upp i Alaska men kommer ursprungligen från soliga och varma Louisiana. Eftersom de flyttade när Teddy var nyfödd har han inga minnen därifrån och hans föräldrar pratar heller aldrig om den tiden, trots att fadern uppenbarligen saknar Södern eftersom han varje år anordnar vad han skämtsamt kallar en ”Dixie Winter BBQ”.

Denna tillställning brukar dock alltid sluta med att fadern super sig full och däckar i en snödriva, men den här gången tänker Teddy ha lite roligt på faderns bekostnad. Efter att ha spökat ut honom med lite smink och lagt upp bilden på sociala medier, som sedan sprids som en löpeld, bryter helvetet löst. Fadern blir rasande men inte för att hans manliga stolhet blivit sårad. ”Du har ingen aning om vem som kan ha sett bilden” ryter han förtvivlat till sin son och bara några veckor efter denna händelse försöker en beväpnad främling ta sig in i deras hem. Främlingen flyr när Teddy upptäcker honom men dödar familjens hund i flykten och när Teddy tjuvlyssnar på en konversation mellan föräldrarna och en US Marshal slår sanningen ner som en bomb: Hans far lever under vittnesskydd och har ljugit för Teddy under hela hans uppväxt. Frågan är dock om fadern är lika oskyldig som han bedyrar eller om det finns en mörkare hemlighet som gör att någon tagit sig ända till Alaska för att döda honom.

img_1205Snow Blind är något så ovanligt som en riktigt bra noir-serie i fyra delar som med små medel lyckas berätta ett gripande drama om mord, lögner, skuld, smutsiga hemligheter och med ett bitande kallt Alaska som inramning. Serien är skriven av Ollie Masters (The Kitchen) och tecknad av Tyler Jenkins (Peter Panzerfaust, Neverboy) och lyckas på ett mycket effektfullt sätt berätta en historia om isolering. Inte bara det faktum att Teddy och hans familj befinner sig vid världens ände i Alaska men också avsaknaden av ursprung och minnen från förr. Att Teddy känner sig utestängd från sin egen familj gör att han själv ljuger och gör många dumdristiga val och handlingar på vägen, för hur ska man annars reagera när ens egen familj vänder honom ryggen?

51wDa79pJKL._SX311_BO1,204,203,200_Dialogen är sparsamt torr och perfekt och Jenkins fina bilder är färglagda med vattenfärg som bidrar starkt till seriens ödesmättade och bleka atmosfär. Själva berättelsen är inget märkvärdigt men samtidigt så behöver den inte vara det. Det är mycket befriande att få njuta av en historia om riktiga människor för en gång skull utan trikåer, superkrafter, övernaturliga inslag och science fiction. Rekommenderas!!!

Manus: Ollie Masters
Illustration: Tyler Jenkins
Förlag: BOOM! Studios
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...