Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 28 (2018)

fredag 13 juli, kl 09:46 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

FARMHAND #1
Manus/Illustration: Rob Guillory
Förlag: Image Comics

Rob Guillory är mest känd som tecknare till John Laymans skruvade Eisner- och Harveybelönade serie Chew där federala agenter i FDA (Food and Drug Administration) löser brott genom att få psykiska intryck genom att inmundiga mat…eller människokött. Nu har Rob författat och tecknat en ny makaber serie där vi får följa en excentrisk bonde och tillika genforskare med en alldeles speciell form av grödor i den amerikanska Södern. Jedidiah Jenkins odlar snabbläkande och lättapplicerade kroppsdelar men det finns också något ondskefullt som slagit rot i Jenkins åkrar…och snart slår det ut i full blom.

SHE COULD FLY #1
Manus: Christopher Cantwell
Illustration: Martin Morazzo
Förlag: Dark Horse Comics

She Could Fly är det senaste tillskottet till Karen Bergers egen Dark Horse Comics-etikett Berger Books där den grubblande 15-åringen Luna blir besatt av att ta reda på vad som hände med en kvinna som sågs flyga över Chicago med farten av ett jetplan…för att sedan till synes förintas i en våldsam explosion. ”Will cracking the secrets of the Flying Woman’s inner life lead to the liberation from her own troubled mind?” Serien är författad av Christopher Cantwell som är medskapare till TV-serien Halt and Catch Fire och tecknad av Martin Morazzo som bland annat samarbetat med W. Maxwell Prince på The Electric Sublime och pågående serien Ice Cream Man.

THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN: THE TEMPEST #1
Manus: Alan Moore
Illustration: Kevin O’Neill
Förlag: IDW

Den här veckan börjar slutet på en epok då det är dags för första numret i den sista följetongen med Alan Moore och Kevin O’Neills League of Extraordinary Gentlemen. Allt började 1999 med ett hopkok av klassiska karaktärer från den viktorianska eran såsom Allan Quatermain, Mina Murray, Dr. Henry Jekyll, den osynlige mannen och kapten Nemo som tillsammans försvarade det brittiska imperiet och under de nästan tjugo år som gått har det blivit ytterligare en följetong och ett seriealbum. Den sista miniserien består av sex nummer och inleds på tre skilda platser och tidpunkter: den brittiska underrättelsetjänstens panikslagna högkvarter; den mytomspunna Ayeshas hemliga afrikanska stad Kor samt det kupolformade citadellet ”We” mitt i Jordens ödelagda landskap år 2996.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...