Recensioner

X-Men: Kingbreaker #1

söndag 11 januari, kl 23:27 av 0 kommentarer

Geekporr kallar det för «Seriepepp 2009». Och det har han såklart helt rätt i. Med första numret av X-men: Kingbreaker så kan vi väl säga att vårens crossover War of Kings har dragit igång på allvar. För er som är helt ovetande om vad detta är så ta en titt här. Kingbreaker gör ingen besviken. Den levererar just precis det som förväntas. En jävla massa rymdskepp, tuffa aliens, och en sinnessjuk och despotisk Emperor Vulcan. Spot on! Precis så där enkelt och lagom ointelligent som man ibland vill ha det.

x-men_kingbreaker_1_coverKingbreaker tar vid precis där miniserien X-men: Emperor Vulcan slutade. X-männen Alex ”Havoc” Summers och Lorna ”Polaris” Dane samt Starjammers-medlemmarna Raza och Ch’od är nu mera krigsfångar hos Shi’ar. När Gabriel ”Vulcan” Summers inte är ute och invaderar närliggande stjärnsystem så roar han sig med att spela in filmer när han tortera Lorna Dane och sedan visa upp dem för brorsan Alex. Den sjuke fan. Samtidigt utkämpar Lilandra, Shi’ars förre detta kejsarinna, tillsammans med Rachel ”Phoenix” Gray och Korvus Blade of the Phoenix, sitt eget lilla gerillakrig. Lilandra är fast besluten att störta Vulcan från Sh’iars tron innan han sabbar hela universum. Så kan man kort sammanfatta vad Kingbreaker handlar om.

Illustratören Dustin Weaver har vad jag förstått jobbat med en del Star Wars-titlar för Dark Horse innan han hoppade på denna miniserie för Marvel. Jag kan inte tänka mig ett bättre val. Weaver kan onekligen teckna rymdskepp. Och det blir några stycken i Kingbreaker.

Utifrån det vi får se i första numret Kingbreaker så tror jag att vi kommer att ha en mycket trevlig vår. War of Kings verkar vara att det som Secret Invasion inte lyckades vara. Så Geekporr, du kan fortsätta vara seriepepp.

Manus: Chris Yost
Illustration: Dustin Weaver
Tusch: Jaime Mendoza
Färgläggning: Nathan Fairbarn
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...