Film /Film /Recensioner

X-men Origins: Wolverine

torsdag 30 april, kl 13:16 av 6 kommentarer

Låt mig börja med att säga att jag tycker att X-men Origins: Wolverine är en rätt ok film. Den är överlag välgjord, har mycket spektakulär action och är ett måste för de som gillat de tidigare filmerna med X-men. I jämförelse med tidigare Marvel-rullar skulle jag säga att den är bättre än Spiderman 3, sämre än Incredible Hulk och typ på samma nivå som X-men 2. Det är inte en dålig film, den har många kvaliteter, men det finns (tyvärr) rätt mycket som jag störde mig på. Så, med varning för en hel del spoilers, här kommer mina tankar kring X-men Origins: Wolverine.

Liev Schreiber är riktigt grym i rollen som Sabretooth. Han ser ond ut, har riktigt onda klor och beter sig ondsint, precis som sig bör. I övrigt så är det med en hel drös andra X-karaktärer i filmen, både i större och mindre roller. Gambit är med och kastar kort och viftar med käpp i kanske 10 minuter, men tillför egentligen ingenting till filmen, det känns mest som rätt uppenbart publikfrieri. Blob är med och ser precis ut som Fat Bastard från Austin Powers. Cyclops är med och är riktigt cool. En datorgjord Charles Xavier är med i slutet och ser ut som skit. Andra nämnvärda cameos är Emma Frost, Toad, Quicksilver och ett gäng andra barnmutanter som susar förbi mot slutet. Skicka gärna en kommentar om du kände igen några fler.

blob

Något jag kan tycka är lite trist är att Wolverine framstår som i princip odödlig. Han blir mosad, riven, huggen, överkörd, skjuten och allt annat man kan tänka sig, men man vet alltid att han kommer att komma ur det oskadd. Detsamma gäller för Stryker och Sabretooth som vi vet är med i de X-filmer som utspelar sig många år senare, och överlag kan jag tycka att det var lite väl uppenbart vilka som skulle överleva och vilka som var med i filmen enbart för att dö.

Det enda överraskningsmomentet kommer mot slutet, och är det allra sämsta med filmen. Av någon anledning har de pusslat ihop en helt ny superskurk, gett honom typ alla superkrafter som är med i filmen, döpt honom till Deadpool, och till sist (i någon sorts ironisk snilleblixt antar jag?) fysiskt tagit bort munnen från en karaktär som i serieversionen går under epitetet The Merc with a Mouth. Det tar dock inte slut här, för vad kan vara coolare än att ha utfällbara klor? Utfällbara svärd! Det ingen verkar ha tänkt på är att svärden som Deadpool aka Weapon XI fäller ut för det första är längre än hans underarmar (se bilden nedan), vilket då innebär att han inte kan böja på armarna när svärden är i infällt läge. Känns ju rätt dumt, men visst, varför inte. För det andra så fäster de för långa svärden bara i knogen (se bilden nedan), vilket då innebär att de skulle lossna eller böjas så fort han viftar med armen. Är det bara jag som stör mig på sånt!?

weapon11

Jag ger filmen en 2:a. Det är som sagt en rätt ok actionrulle, men den faller på grund av att den försöker få med för mycket och för att slutscenerna med Deadpool är värdelösa. Hoppas att det om några år kan göras en dedikerad makeover enbart fokuserad på Weapon X-storyn.

Betyg: 2/5

Kommentarer

 1. Tomb says:

  ”Av någon anledning har de pusslat ihop en helt ny superskurk, gett honom typ alla superkrafter som är med i filmen, döpt honom till Deadpool, och till sist (i någon sorts ironisk snilleblixt antar jag?) fysiskt tagit bort munnen från en karaktär som i serieversionen går under epitetet The Merc with a Mouth. Det tar dock inte slut här, för vad kan vara coolare än att ha utfällbara klor? Utfällbara svärd!”

  Åh herre gud.. Snälla säg att det är ett skämt.. Ingen respekt alls för Deadpool alltså? 🙁

 2. Tomb says:

  ”involves Wade Wilson, played by Ryan Reynolds, scouring the wreckage of the nuclear plant from the end of the film and finding the severed head of he bald/scarred/mouth-sewn-shut Deadpool/Weapon XI. Looks like the bitching worked! I think all you Deadpool fans will happily take a non-scarred Deadpool over a scarred one with swords coming out of his forearms.”

  *pustar ut*

 3. Jonas says:

  Efterkonstruktion! Fegt.

 4. Tomb says:

  Filmen ska ju ha flera slut som dyker upp efter eftertexten. 😀 Beroende på vart man ser den.

 5. Jocke says:

  depprimerande med Deadpool. Jag såg riktigt mycket fram mot att få se honom göra några gliringar mot den fjärde väggen och åka på tokdäng…

 6. […] rätt uppenbart att tekniken inte är riktigt är där än. Samma problem med Xavier i slutet av Wolverine. Det är ju ingen tvekan om vem det ska vara, men det ser bara för fake ut. Hade varit bättre om […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...