Recensioner

X-Men Origins: Wolverine – Uncaged Edition

måndag 4 maj, kl 12:00 av 4 kommentarer

wolverine_x360_boxshotboxart_160wSpel baserade på filmer har ofta inte varit särskilt mycket att hänga i granen, men det verkar som man har ryckt upp sig en del på den fronten på senare tid. Istället för att hafsa ihop något spelliknande på kort tid för att utnyttja succén av en framgångsrik film så verkar man lägga ner mer tid och pengar för att få till ett spel som faller spelarna i smaken. Men hur står sig då X-Men Origins: Wolverine som spel? Är det något att lägga sina sparade pengar på eller gör man bäst i att stå över?

Efter ett tiotal timmars spelade av X-Men Origins: Wolverine så kan jag svara med stort JA på den sista frågan. Det här är, om inte den ultimata Wolverine-upplevelse så i alla fall inte långt därifrån. Wolverine är riktigt badass här och både ger och tar stryk i koppiösa mänger då han ansätts av mängder av fiender. Speltillverkarna har heller inte hållit tillbaka på våldsamheterna eller för den delen blodnivån. Wolverine kapar av ben, armar och huvuden eller använder sig av spelmiljön för att spetsa fiender, kasta dem från höga höjder, eller vad man nu kan tänka sig. Valmöjligheterna är stora och det gör också spelet till en mycket trevlig spelupplevelse.

wolvie2Värt att notera här är att speltillverkarna inte slaviskt följer filmens story utan snarare expanderar och spinner vidare på filmens story. Ett väldigt smart drag som t.ex. ger oss en fantastiskt underhållande fight med en Sentinel.

Vad gäller grafik och spelkontroll så blir det även här höga betyg. Grafiken är väldigt snygg och idén att visualisera Wolverines läkeförmåga i realtid är riktigt coolt. Det är nästan så att man medvetet sätter igång en explosion bara för att få se skadorna läkas. Spelkontrollen är också riktigt bra, vilket behövs när Wolverine omringas av ett tiotal fiender.

I ett sånt här spel så är det viktigt att kameran är följsam och ger en bra överblick. Ett spel med liknande upplägg som detta spel som jag spelat tidigare och som hade en rätt så usel kamera var Star Wars: The Force Unleashed som man störde sig mycket på. Tack och lov att man inte ser något sådant i X-Men Origins: Wolverine! Det enda som man klaga på är att kameran vid vissa boss-fighter går över till en fast vinkel vilket man ibland kan störa sig på.

wolvie1X-Men Origins: Wolverine är ett mycket underhållande spel och lyckades helt klart överträffa mina förväntningar. Ett sista plus i kanten för spelet är att man kan låsa upp extra uniformer för Wolverine, vilket innebär att du kan spela igenom spelet med en Wolverine iklädd den klassiska blå-gula dräkten. Så gillar man Wolverine och tv-spel så skulle jag säga att X-Men Origins: Wolverine är ett helgjutet inköp.

Betyg: 4/5

Betyg: 4/5

Kommentarer

 1. Joachim says:

  Lite spännande kuriosa, de började tillverka spelet innan filmen, så en del story har gått över från spelet till filmen.

 2. Tomb says:

  Tror inte jag skulle klara av att spela spelet. För jag antar att man måste slåss mot Deadpool och vinna. Vilket jag inte vill göra.

 3. Johan says:

  Jag har nu spelat igenom hela spelet på den normala svårighetsgraden och visst var det Deadpool som man skulle fightas mot i slutet. Jag ska nu försöka mig på spelet med svårighetsgraden Hard för att se om det är så mycket svårare eller inte.

 4. Fantastic Freddie says:

  Spelet blir lätt lite repetetivt men är grymt skoj! De supersnygga mellansekvenserna berättar en snarlik men ändå annorlunda version av Wolverine-filmen. Jag skulle t o m säga att spelets story är bättre än filmens.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...