Nyheter och tips

DC Comcs blir DC Entertainment

torsdag 10 september, kl 11:48 av 3 kommentarer

dc-comics-logoDetta är säkert ingen nyhet för alla serieläsande nätknarkare, men ändå värt att ta upp. I korthet handlar det om att DC Comics går från att vara ett serieförlag till att bli ett mediaföretag, DC Entertainment. Om det verkligen får några verkliga konsekvenser eller bara är ett rent namnbyte återstår väl att se. Och hur mycket det har att göra med att Marvel nyss köptes upp av Disney går bara att spekulera i. Det vore väldigt intressant att höra vad ni läsare tycker om detta. Vad tror ni att det kommer innebära? Läs pressreleasen på The Source.

Kommentarer

 1. Johan says:

  Tveksamt om det här har något att göra med Disneys köp av Marvel utan det handlar mera om, så vitt jag har förstått, att integrera DC mera med Warners olika delar. Så några större konsekvenser för själva DC tror jag inte att vi läsare kommer att märka.

  Läste också att i och med detta så avgår Paul Levitz som chef för DC Comics och återgår till sin gamla roll som författare. Tydligen ska han arbeta med DC:s nya tidning Adventure Comics. Levitz återvänder till alltså till sina Legion-rötter. Kul för oss Legion-fans!

 2. Jonas says:

  Övergången till DC Entertainment lär antagligen ha pågått i väldigt lång tid, så jag tror inte det har att göra med Marvelisney.

 3. Jens says:

  ”Och hur mycket det har att göra med att Marvel nyss köptes upp av Disney går bara att spekulera i” Ingenting, både detta och Marvelaffären har planerats i flera månader/något år, ovetandes om varandra. Detta enligt Warren Ellis iaf, och jag litar på honom.

  Sen tycker det namnet ”DC Comics” som namn var ganska konstigt, med tanke på att DC står för ”Detective Comics”, så då blir det ju ”Detective Comics Comics”. Eller är jag ute och cyklar nu?

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...