Nyheter och tips

Sillage?

torsdag 15 oktober, kl 08:09 av 8 kommentarer

sillage01_newNyligen hemkommen från en longweekend i Paris kan jag konstatera att man som serieläsare utan kunskaper i franska sannolikt missar en hel del riktigt bra grejer. Sprang på såväl nya serier i butik som väldigt sköna gatustånd med en hel massa begagnat, men på grund av min extremt bristande förståelse för det franska språket så blev det tyvärr inga inköp. Bläddrade dock i ett par volymer av en serie som kändes väldigt intressant. Sillage som den heter verkar vara en rätt mastig scifi-serie som hittills getts ut i 12 samlade volymer (volym 12 låg på topplistan i Paris), och rent visuellt så kändes den väldigt spännande, lite som en skön mix mellan actionserier och manga, vilket verkar vara något som fransmännen är väldigt bra på. Någon som känner till något om Sillage, eller kanske till och med har läst den? Finns den någonstans översatt till engelska (eller, mot all förmodan, till svenska)? Tacksam för alla tips!

Mer info om Sillage finns på Wikipedia samt här. Det är på franska, men vi kan ju alltid kolla på bilderna.

SILLAGE10_03SILLAGE10_05

Kommentarer

 1. Ferdinand says:

  Den har faktiskt getts ut i engelsk översättning av amerikanska NBM. Dock något censurerad. Kanske något för Albumförlaget att ta tag i?

 2. Håkan / Wakuran says:

  Det fanns även en mer barninriktad spinoff som hette Nävis (med umlaut och allt). Hade tydligen fått måttliga betyg, men åtminstone rätt snygg…

  Håkan ”Nyligen-läst-ut-Johan-och-Pellevin-albumet-Gudarnas-källa-på-franska-med-hjälp-av-ordbok” / Wakuran , franskastudent

 3. Håkan / Wakuran says:

  Hmm, de första 8 Sillage-albumen, första 2 Nävis-albumen, samt specialalbumet ”Le Collectionneur” fanns tydligen översatta till danska under titeln ”Konvojen”.

  http://www.comicwiki.dk/wiki/Konvojen

 4. Ferdinand says:

  Håkan: Det kan ju faktiskt vara värt ett köp. I övrigt ångrar jag ibland att hoppade av franskan redan efter första året i högstadiet.

 5. wasabi says:

  Är det inte Albumförlagets ”Zorn & Dirna” skriven av samma person som gjort Sillage?

 6. Ferdinand says:

  wasabi: Det stämmer. Båda är skrivna av Jean-David Morwan.

 7. Håkan / Wakuran says:

  Morvan, f.ö. han som skrev manus till de senaste Spirou-albumen som kommit ut på svenska.

 8. Torulf says:

  Det finns info på engelska på wikipedia.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Wake_(comics)

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...