Film

Les Aventures Extraordinaire d’Adèle Blanc-Sec – The Movie!

fredag 1 januari, kl 09:37 av 8 kommentarer

Inleder 2010 med en god nyhet – eller en gammal nyhet om ni redan visste, men jag hade i vilket fall missat det… Luc Besson gör film av klassiska franska äventyrsserien Les Aventures Extraordinaire d’Adèle Blanc-Sec (av Tardi), komplett med dinosaurier och andra steampunk-inslag. Premiär april 2010. Här är trailern:

Fler bilder kan du ser här. Jag kommer vara i biosalongen på premiärdagen, front and center!

Kommentarer

 1. Jens says:

  Inte för att vara sån, men var var steampunken? Bara för att det är 1800tal betyder ju inte det att det är steampunk.

  Men det ser väl ut som en rätt rolig film, förstod ju dock ingenting av vad dom sa.

 2. Henrik Ö says:

  Adeles äventyr utspelar sig innan och efter 1:a världskriget, dvs tidigt 1900-tal (inte helt lätt att se skillnaden kanske…). Mycket riktigt inga steampunk-inslag i trailern (jag var kanske lite överentusiatisk), men väl i serien: huvudtransplantationer, kryogenik och ångdrivna robotar, om jag minns rätt. Få se hur mycket som blir kvar i filmen. Dinosaurien är från det första (1976) Adèle-albumet ”Adèle et la bête” (”Adele och odjuret”, utgiven på svenska 1979).

 3. Jens says:

  Okej, då förstår jag. Har inte läst serien, vilket jag antar att du förstod. Men det låter ju helt klart intressant! 🙂 Är serien lätt att få tag på här?

 4. Henrik Ö says:

  Man får nog jaga på antikvariat och dylikt tyvärr. Seriewikin har en artikel om Adele som listar alla album som kommit ut på svenska: http://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Ad%C3%A8les_extraordin%C3%A4ra_%C3%A4ventyr .

 5. Jens says:

  Jaså, trist :/ får väl söka runt på blocket och sånt också kanske.

 6. Simon says:

  Jag håller tummarna för att Besson ska lyckas; det är ett tag sedan han gjorde någonting sevärt, men hans fantastiska filmer är som sagt fantastiska 😉

 7. […] Adelés extraordinära äventyr) i en ny översättning. Detta för att haka på den gratis-pr som filmen för med […]

 8. […] inte direkt mindre sugen. Om filmen går upp bio här i Sverige återstår att se. Henrik har iaf lovat att gå på premiären i Storbritannien så i april hoppas jag på en positiv recension. Filmens […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...