Recensioner

Dark Avengers: Ares #3

onsdag 6 januari, kl 07:47 av 4 kommentarer

darkavengersares3Dags då för det tredje och sista numret av Kieron Gillens och Manuel Garcias miniserie Dark Avengers: Ares. I förra numret så hamnade Ares och hans utvalda elitsoldater i Team Shade i kritiskt trubbel med Ares osympatiske och hämndlystne son Kyknos (på bilden till vänster), och snårigheterna fortsätter såklart att eskalera i det här avslutande numret. Relationen mellan Ares och hans väldrillade kvartett ställs på sin spets, och i slutänden så bjuder Dark Avengers: Ares på rediga doser av såväl action och oneliners som hjältemod och slutgiltig självuppoffring. Gillen sparar med andra ord inte på krutet i finalen och bjuder på ett riktigt starkt avslut för en från början till slut riktigt läsvärd miniserie. Visst, det känns lite snöpligt att Dark Avengers: Ares är slut redan efter tre nummer, men å andra sidan så innebär det här formatet att Gillen och Garcia har kunnat köra på i full fart och avsluta med flaggan i topp utan att behöva fundera alltför mycket på Marvels övriga kontinuitet och vad som ska hända med Ares och grabbarna i det långa loppet. Underbart är kort, men intensivt.

Manus: Kieron Gillen
Illustration: Manuel Garcia
Förlag: Marvel
Betyg: 4/5

Kommentarer

 1. Magnus says:

  Kieron Gillen är en fantastisk författare. Har du spanat in S. W. O. R. D. något? Den är ruskigt underhållande.

 2. Tomb says:

  Av ren nyfikenhet, inte som kritik.. Är snöpligt ett dialektord? Förstår innebörden av ordet men aldrig hört det förut. : )

 3. Magnus says:

  Tomb:

  Nej det är det inte. Läs annat än serier och kiosklitteratur så skall detta nog klarna så småningom 😉

 4. Jonas says:

  Även om snöpligt inte är sörmländska (min dialekt) så ska jag från och med nu satsa på att försöka få in mer lokal ton i mina poster. Hög tid för sörmländska att ta ett par steg uppåt på språkstegen om du frågar mig.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...