Recensioner

Adventure Comics #6

fredag 22 januari, kl 08:00 av 0 kommentarer

adv6Det är rätt synd att Geoff Johns och Francis Manapul i och med det här numret nu lämnar Adventure Comics för att jobba med kommande The Flash (det först numret kommer i april). Synd eftersom Johns planterat en hel del intressanta idéer i föregående nummer som nu får skyndas igenom, eller droppas helt, nu när den första story-arcen ska avslutas. Det är just det som är det här numrets största problem. Storyn blir väldigt komprimerad och känns lite för genomstressad. Däremot inte sagt att Adventure Comics #6 egentligen är dålig på något sätt, tvärtom så är det ett helt ok nummer.

Ni som hängt med och läst de tidgare numren av Adventure Comics vet att Superboy har fört journal över hur pass lik, eller olik, han är sina respektive genetiska föräldrar (Superman och Lex Luthor) och förra numret avslutades med att Superboy ställdes öga mot öga med Luthor, ett möte som fortsätter i det här numret. Men om ni som förväntar er en actiontung showdown mellan Superboy och Lex Luthor kommer att bli besvikna. Men inte så värst besvikna ändå tror jag… För det Geoff Johns bjuder oss på är istället den bästa karaktäriseringen av Luthor jag sett på mycket länge. Här kan vi verkligen snacka om Lex Luthor, the evil genius. Lysande bra och helt perfekt för att illustrera skillnaderna mellan Luthor och Superboy.

Francis Manapul bjuder oss i sedvanlig ordning på mycket ögongodis med sina fantastiska illustrationer. Det är så otroligt läckert! Det kommer verligen inte bli lätt för den illustratör som nu kommer att ta över illustrationsarbetet efter Manapul då han verkligen satt ribban högt.

Som sagt, det är lite synd att Johns och Manapul nu lämnar Adventure Comics för att arbeta med The Flash. Jag hade hoppats på att de båda skulle få en lång run på tidningen med tanke på alla småsaker som droppats i tidigare nummer men som nu lämnas orörda. Jag kan ju hoppas att Paul Levitz kan plocka upp och spinna vidare på några av dessa nu när han tar över Adventure Comics.

Manus: Geoff Johns
Illustration: Francis Manapul
Tusch: Francis Manapul
Färgläggning: Brian Buccellato
Förlag: DC Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...