Nyheter och tips

Jeff Lemires nya DC-projekt offentliggjort

tisdag 13 april, kl 14:42 av 7 kommentarer

atompreviewNågon som har missat att vi gillar kanadensiske serieskaparen Jeff Lemire här på Shazam? Har ni bott på månen det senaste halvåret? Hursomhelst – förra veckan rapporterade vi att det ryktades att Lemire – som själv sagt att han är ett stort DC-fan – skulle göra något superhjältigt inom ramen för DC:s Brightest Day-linje.

Idag avslöjar The Source (DC:s egen produktionsblogg) att Jeff Lemire ska ta sig an The Atom i en one-shot tillsammans med illustratören Mahmud Asrar. One-shoten kommer sedan följas av en Atom-backupserie, också den signerad Lemire och Asrar, i Adventure Comics från och med nr 516. Allt detta händer i juli. Sommaren är räddad!

EDIT: Intervju med Lemire om The Atom på Comic Book Resources uppe nu!

Kommentarer

 1. Rikard says:

  Lemire ska väl inte hålla på med superhjältar. Det finns redan många som gör det bra så varför ska han ödsla tid på det?

 2. Henrik Ö says:

  ”Ödsla” tid? Lemire har själv sagt flera gånger, både i vår intervju med honom och i andra intervjuer, att han är ett stort superhjälte-fan (särskilt DC och särskilt de klassiska Silver Age-hjältarna), och att han gärna vill göra superhjälteserier om han får chansen. Och nu har han alltså fått chansen. Om man är så talangfull som Lemire och dessutom är ett stort fan av genren kan det bara bli bra, känns det som. Jag för min del hoppas verkligen att Lemire får chansen att göra det ”drömprojekt” han nämnde i vår intervju, en andra världskrigs-spionhistoria med DC:s Golden Age-hjältar…

 3. Ferdinand says:

  Ja Rikard, nu tycker jag att du är lite väl konservativ. Till skillnad från svenska alternativserieskapare så är det nog rätt många amerikanska diton som vuxit upp med och älskar sina gamla superhjältar. Jeff Smith gjorde ju Captain ”Shazam” Marvel för några år sedan.

 4. Henrik Ö says:

  Jaa, ”Shazam! Captain Marvel and the Monster Society of Evil” som jag tror den fullständiga titeln var, den var riktigt riktigt bra!

  Många indieserieskapare och även skönlitterära författare i USA har ju gett sig på superhjältegenren, ofta med goda resultat. Evan Dorkins ”Night falls on Yancy Street” med The Thing i huvudrollen t ex (även om arbetet med den serien fick Dorkin att säga att han aldrig ville jobba för Marvel igen), David Laphams olika Marvel-projekt (Laphams Stray Bullets har för mig samma status som Watchmen och The Dark Knight Returns i den moderna seriehistorien) eller nu senast prisbelönte författaren och superhjältefanet Jonathan Lethems ”Omega The Unknown”. Som Ferdinand säger är ju superhjältar en del av kulturarvet där. En bra lösning på de problem superhjältegenren trots allt har tycker jag stavas fler _bra_ superhjältserier, inte färre superhjälteserier allmänt… om talangfulla serieskapare som visat sitt värde på indiearenan vill ta sig an superhjältar, så mycket bättre!

  Fast det kan ju bli Bendis av det också. Erkänd indieskapare (nån som minns att Bendis var en tvättäkta ”creator” som illustrerade sina egna serier?) blir superhjältekung och börjar upprepa sig, bli trött, etc.

 5. […] några veckor sedan uppmärksammade vi att Shazam-favoriten Jeff Lemire hade fått i uppdrag att ta sig an DC:s minste superhjälte, The […]

 6. […] hypade denna Atom-one shot av Jeff Lemire rätt hårt när den utannonserades (se också vår intervju med Jeff Lemire om hans Atom-version här) och nu är den alltså här. […]

 7. […] Jeff Lemires nya Atom, som utannonserades med buller och bång i april förra året (Shazam fick till en intervju med Lemire i samband med detta, kolla här om ni missat den), […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...