Nyheter och tips

Previewstips: X’ed Out

tisdag 13 april, kl 12:37 av 2 kommentarer

xedout1

Black Hole av Charles Burns är en av de bästa serier jag läst. Någonsin. Trots det har jag inte läst något mer av Burns men om inte förr så är det iaf dags i höst när X’ed Out släpps. Serien handlar om Doug som har en märklig natt. Ett skumt surrande ljud på andra sidan väggen har väckt honom och tvärs över rummet bredvid ett stort hål i väggen sitter hans älskade katt, Inky. Som dog för flera år sedan. Katten slinker ut genom hålet och uppmanar Doug att komma. Mer info om handlingen finns inte just nu för att inte avslöja för mycket.  Burns har inspirerats från såväl Hergé som William S Burroughs. Tintin möter Fear and Loathing in Las Vegas=seriepepp. Bilderna är från en flyer som delades ut på MoCCA festivalen i New York och som The Beat delat med sig av. Albumet blir på 56 sidor i färg och släpps den 19 oktober i år. Klicka nedan för att se ett uppslag ur albumet

xeduot2-tm

Kommentarer

  1. Henke says:

    Jag älskar också Black Hole. Men jag har liksom du inte läst någon av hans andra serier. Det här ser ju dock sjukt lovande ut. 56 sidor låter som ett klassiskt album och omslaget ger ju starka Den mystiska stjärnan-vibbar så mina förväntningar blev omedelbart skyhöga.

  2. Håkan / Wakuran says:

    Det läggs upp som något otroligt att Burns inspirerats av både Hergé och Burroughs, men det tror jag han har gjort ända sedan 80-talet. (Fanns t.ex. en El Borbah-sekt som var väldigt lik den maskerade sekten i Faraos Cigarrer.)

    Nåja, även om det verkar vara väldigt mkt Burns’ Business-as-usual så ser det fortfarande snyggt ut. Får kolla in sen.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...