Teckna serier

Vikingar vs. Samurajer

lördag 24 april, kl 05:25 av 9 kommentarer

Har haft en go vecka med rätt bra schemalagd verksamhet. Lyckats klara mina tighta deadlines än så länge och jag försöker hålla mig optimistisk om att allt kommer ordna sig fint. Har idag lämnat in min portfolio till det 2000 dollar-stipendiet från första till andra året. Jag har tuff konkurrens, men håll tummarna för att få ett svenskt namn på tavlan av vinnarna som finns i hallen. Har också varit med instruktörerna Adam Kubert och Doug Baron i NYC och besökte bland annat Tim Burton-utställningen på MoMA (Museum of Modern Art) idag. Kul utställning. Att se alla gamla designsketcher för Batman-filmerna Burton gjorde var otroligt ballt. Att dessutom se 3 original Batman-masker väckte ”pöjken” i mig. Michelle Pfieffers Catwoman dräkt väckte också en del goa minnen.

Nästa vecka är det ju Free Comic Book Day. Denna lördag kommer att spenderas genom att vallfärda till Baltimore och en serieaffär där som min vän Mike Morrocco har kontakter. Jag, Mike och Jason som alla är 1B:are kommer att sitta där och sälja prints och göra sketcher åt folk. Kommer bli kul. Nästa skolår ska vi försöka dra oss till lite Comic Cons också. Chicago och New York definitivt, tror Baltimore är i augusti annars lär vi vara där också. Roadtrips! Jason McKee som är en i gänget är en begåvad man som tidigare varit tatuerare och graffitikonstnär. Mike Morrocco är grafisk designer sedan tidigare. Kom ihåg de namnen. Om drömmen blir sann har vi en vacker dag en studio tillsammans och gör serievärldens nästa mästerverk. För drömma får man ju.

Håller just nu på att tuscha min ”Death of a Hero”-wraparound och färglägga en 4-sidors samuraj-temad historia. Jag är ju skandinav och uppväxt med världens, personligen, hårdaste och underhållande mytologi, därför blev det en historia om vikingaskeppet Huginn och den unge nordiska äventyraren Torvald som upptäcker östvärlden. Än så länge är färgbas lagd och första sidan börjar bli färdig. Text och bubblor ska sedan tilläggas. Detta är datalektionens sista projekt. Brasilianaren Fabio Redivo är vår instruktör. En av mina favoriter helt klart, även om han ständigt påminner mig om 1994.

Nu är det åter till arbete för mig. Dessutom början min svenska bli riktigt kass. Fick kolla google translate för alldeles för många ord idag. Detta är inte bra. Snart kommer jag prata som Victoria Silvstedt. Not cool!

Kommentarer

 1. Henrik Ö says:

  Språktips från en annan utlandssvensk: blogga mer! Jag har upptäckt att regelbundet skrivande håller synonymerna levande…

  Snygga bilder annars! Men jag tycker det saknas en ninja eller två i träden… 😉

 2. Henrik says:

  Haha… Får nog ta och göra det. Satt en bra stund helt blank för att översätta scholarship till svenska.

  Tack så mycket. Aaah… hur kunde jag glömma det. Ninjas har lite varit ett återkommande tema i saker jag gjort annars och så glömde jag det här där de passa som bäst. Typiskt! 😀

 3. Håkan / Wakuran says:

  Hoppsan, den räden gick sådär…

  Bara för att man egentligen vet vad ett ord heter på både svenska och engelska brukar det iofs inte vara självklart att man kan översätta det. Man måste införliva att ”ord a” överensstämmer med ”word b” i ytterligare en process i hjärnan. Har hänt mig flera gånger med ord som jag egentligen borde kunna. I vissa fall har jag också blivit förvirrad när man uttrycker liknande men inte exakt samma koncept på olika sätt.

  Runorna ser ut att vara riktiga, men jag lyckas inte stava mig fram till något från det lilla jag kommer ihåg i huvudet. Är det menat att betyda något, eller ska det bara se snyggt ut?

 4. Henrik says:

  Sant det.

  Jo, jag gjorde runorna och ramen sist. Var då så otroligt less på allt att jag tryckte in några svordomar och ”Hire me” och ”Henrik is the shit”. Det gick hem hos läraren i alla fall, så det var lyckat antar jag.

 5. Håkan / Wakuran says:

  Aaahh, engelska, det kan förklara saken…

 6. Pure Garcinia Cambogia

  Vikingar vs. Samurajer « Shazam.se

 7. Standards For Effective Products For Garcinia Cambogia

  Vikingar vs. Samurajer « Shazam.se

 8. how to take the garcinia cambogia

  Vikingar vs. Samurajer « Shazam.se

 9. HCA Pure Garcinia Cambogia

  Vikingar vs. Samurajer « Shazam.se

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...