Recensioner

New Mutants #11

fredag 14 maj, kl 12:17 av 4 kommentarer

New Mutants 11 interiorMinns ni att jag tyckte att New Mutants #10 var ett klassiskt mellannummer som man helt skulle kunna hoppa över utan att märka att man missat något? Den trenden fortgår tyvärr det här numret. New Mutants #11 är en tie-in till det pågående Siege-eventet, men det känns inte som att det som sker här har någon egentlig impact på vare sig Siege eller för New Mutants själva. Känns lite trist.

Av okänd anledning är även både författare och tecknare nya här. För författandet står nu Kieron Gillen, och tecknaren är en för mig okänd förmåga vid namn Niko Henrichon. De gör båda stabila och klart godkända inhopp här, men jag har svårt att förbise det faktum att det mest känns som utfyllnad. Hade dock inte haft något emot att se Gillen och även Henrichon köra vidare med New Mutants, men så vitt jag vet så görs nummer 12 återigen av Zeb Wells.

Handlingen i New Mutants #11 är ganska enkelt med ändå ok. Dani Moonstar ingick en pakt med Hela för att få låna till sig superkrafter i fighten mellan Dark Avengers och X-Men i Dark Avengers/Uncanny X-Men: Exodus, och här får vi reda på vad hon får betala tillbaka. I korthet så ska hon leda de asakrigare som avlidit under Siege till dödsriket, men det springs såklart på lite hinder på vägen. Helt ok story som sagt, men inte direkt minnesvärt.

Manus: Kieron Gillen
Illustration: Niko Henrichon
Förlag: Marvel
Betyg: 3-/5

Kommentarer

 1. Henrik Ö says:

  Synd att man tydligen inte lyckas åstadkomma något bättre med just New Mutants i relation till Siege eftersom New Mutants ju har en stolt historia av kontakter med Asgård (Asgard Saga hette väl den längre Art Adams-tecknade historia där Dani Moonstar som vikarierande valkyria spelade en nyckelroll)?

 2. Sandra says:

  Nummer som tian är en av anledningarna till att jag läser New Mutants. Ska försöka skriva någon kommentar på den sidan.
  Elvan var också fin för oss som saknat valkyria-Moonstar även om den var lite av en besvikelse.

  Den knyter bara ihop Hela-tråden men det kunde ha varit mycket mer.

 3. Ferdinand says:

  Jag blev rätt paff av att se att Gillen plötsligt var författare för New Mutants. Tills jag fattade att det bara var ett inhopp. Trist, för Gillen är fan riktigt bra. Att hans S.W.O.R.D. lades ner efter bara 5 nummer är nog det sorgligaste som hänt Marvel i år.

 4. Sandra says:

  Jag har inte läst S.W.O.R.D. (hade inte läst ikapp Whedons underbara X-Men än så min enda kontakt med S.W.O.R.D. då var genom den dåliga versionen av Spider-Woman, vilket fick mig att skippa tidningen) men det var väldigt konstigt hur den lades ner innan det ens hann bli något samlingsalbum.

  Gillens NM var ett ok nummer men kanske det minst bra i hela Vol. 3, på sätt och vis?

  Men åh vad [en av mina favorit-NM-medlemmar] inte var sig lik i nummer 13! Wells giveth and Wells taketh away—han har gjort tönten Chiffer tuff, han skriver Illyana precis som jag vill—men vad har han gjort med Moonstar? Snyft, ska trösta mig med Claremont/Siekiewicz-numren och choklad.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...