Nyheter och tips

Förhandstitt: Lanfeust från Troy

måndag 17 maj, kl 18:25 av 1 kommentar

Lanfeust1

Albumförlaget fortsätter att ge oss franska serier. Nu är det dags för fantasyserien Lanfeust från Troy 1: Magohammotens elfenben. Lanfeust har varit en stor succé nere på kontinenten ett tag och har gjort författaren Scott Arleston till en stjärna. Lanfeust från Troy ges ut om några veckor. Efter hoppet finns förutom ett antal sidor även handlingen beskriven.


Kommentarer

  1. […] Albumförlagets senaste utgåva, Lanfeust från Troy, är en fetingsuccé i Frankrike och är tydligt inspirerad av Regis Loisels och Serge Le Tendres Roxanna-album från 80-talet. De fyra första delarna av Roxanna gavs ut av Epix och tillhör rent visuellt mina absoluta favoriter. Berättelsen håller inte hela vägen men Loisels teckningar är fantastiska. Lanfeust från Troy har i sin tur gett upphov till en rad spin-off serier i Frankrike. Lanfeust från Troy: Magohammotens elfenben handlar om Troy där alla invånare besitter en magisk gåva. Troy ska inte förväxlas med det antika Troja för det är en fantasyvärld med svärdsvingande män, snygga kvinnor, troll och konstiga djur. Lanfeust är huvudperson och han kan smälta metall med blicken. När han av en slump kommer i kontakt med ett svärd, vars handtag är gjort av elfenben från en magohammot, visar det sig att han har flera gåvor. Tillsammans med byns vise man Nikoledes och hans två heta döttrar Cixi och Ci´an ger han sig iväg till de vise i Eckmül för att få sin gåva prövad. Det blir givetvis en hel del äventyr på vägen. Ett utdrag finns att läsa här. […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...