Nyheter och tips

Detective Comics #27 under klubban?

tisdag 24 augusti, kl 08:47 av 1 kommentar

detectivecomics27Bleeding Cool såg jag ryktet att en serietidning eventuellt skulle komma att säljas för ännu en fantasisumma. Den här gången är det ett ex av Detective Comics #27 där Batman är med för första gången. Skicket är 9.0 vilket innebär att tidningen är i det närmaste perfekt skick och detta utan någon förbättring, enligt säljaren finns det bara ett ex som är i bättre skick och det ägs av en samlare som går under namnet ”The Dentist”. Det spekuleras i att numret kan säljas för över två miljoner dollar vilket skulle vara nytt rekord för en serietidning. Tidigare i år såldes ett ex av samma tidning med skicket 7.5 för över en miljon dollar. Annonsen togs dock ner och något ex med skicket 9.0 finns inte listat på en sammanställning över tidningarna med bäst skick. Det återstår att se om annonsen dyker upp igen, säljaren Metropolis Comics är iaf en seriös aktör som genomfört liknande försäljningar. Nästan 15 miljoner SEK för en serie är rätt mastigt. En person på Bleeding Cools forum föreslog den billigare varianten att köpa Batman Chronicels vol 1 för 15 $ där Detective Comics #27 ingår. En rätt bra variant. Min favorit i ryktet är givetvis den mystiske storsamlaren som går under namnet ”The Dentist”, det är inte så lite Wimbledon Green över det hela, Seths lysande serie om världens främsta seriesamlare.

Kommentarer

  1. Anders Lundgren says:

    Håller med om att 15 mille är rätt tungt ekonomiskt, även för ett så ikoniskt objekt som Det. # 27. Men att föreslå ett tpb-köp som ersättning blir lite som att jämföra ägandet av en äkta Hieronymus Bosch med en reproduktion från museishopen. Vilket när man tänker efter är väldigt bisarrt. Här har vi en tidning som gick ut i en upplaga på XX XXX antal exemplar, en slit och släng-produkt som successivt laddats så till den milda grad att någon kanske kommer att lägga mer pengar på ett ex. av den än de flesta spenderar på serier under en livstid. Shazam-redaktionen givetvis undantagen. Marshall McLuhan och Walter Benjamin – den här auktionen borde tillägnas er!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...