Film /Nyheter och tips

De första bilderna från Tintin-filmen

tisdag 2 november, kl 01:44 av 5 kommentarer

De första bilderna från Tintin-filmen har släppts i brittiska filmmagasinet Empire. Filmen har gjorts med samma teknik som Beowulf, förhoppningsvis förbättrad, som kallas för 3-D motion capture. Även om jag inte gillar tekniken så lever hoppet eftersom Peter Jackson och Steven Spielberg slagit sig ihop. Filmen ska heta The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn. Det här är lätt den seriefilmatisering jag ser fram emot mest (om än med viss bävan) tillsammans med Captain America: The First Avenger.

tintin-haddock

Underbare kapten Haddock vars röst görs av Andy Serkis (Gollum).

tintin-haddock-milou

Tintin vars röst görs av Jamie Bell med kapten Haddock och Milou.

Kommentarer

 1. Jens says:

  Måste säga att det är ganska missvisande att du skriver ”med röst av…”. När det i själva verket mycket väl är deras skådespel vi ser, bara det att det är förstärkt med digitala effekter. Så det är mycket mer än bara röstarbete.

  Dessutom har det ju gjorts en del filmer med mocap sedan Beowulf, Avatar tex? 😛 Sen är det ju faktiskt WETA som står för all animering etc, och dom bevisade ju med Gollum att det går att göra väldigt bra mocap. Är inget jättefan av när man använder mocap på det här sättet(som i Tintin alltså) heller, men WETA i ledning av Jacksson gör mig lugn iaf.

 2. Ludophile says:

  Så Tintins röst görs med hjälp av Haddock och Milou? 😉

 3. Rikard says:

  Språkpolis.

  Det blir till att vänta på trailern för att kunna avgöra om det är Polarexpressen- eller Sagan om ringen-kvalitet.

 4. Henke says:

  Tycker att det ser för jävla fult ut alltså. Gillar inte alls stilen och får rätt dåliga vibbar av de här två bilderna. Det betyder ju inte att filmen inte bli bra. Men jag är sjuuukt tveksam. Det som gör att jag gillar serien är ju Hergés teckningar. Tycker egentligen inte att storyn är överdrivet spännande eller intressant i dessa album och med den här stilen känns det ju inte särskilt lovande.

 5. Anders says:

  Luktar skrotnisse tycker jag. Intet ont om Skrotnisse men jag vill inte att Kapten Haddock ska se ut som ”är det du Bertil?”-Bertil

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...