Allmänt /Nyheter och tips

Tisdagslänkar

tisdag 22 mars, kl 12:30 av 1 kommentar

c2e2Säsongen för seriemässor har sparkat igång på allvar i staterna och återigen demonstreras de många nackdelarna med att inte vara ekonomiskt oberoende. Jag blir nämligen extremt sugen att packa trunken och ge mig ut på mässturné varje gång jag skummar ytterligare en gästlista fylld med festligt seriefolk. Innan miljonerna börjar rulla in fortsätter jag dock suga åt mig av bättre bemedlade och mer geografiskt gynnade seriesnubbars rapporter. Nedan följer ett axplock av det som verkade intressant på C2E2 (Chicago Comic & Entertainment Expo) som gick av stapeln den gångna helgen.

Att vi är flera på Shazamredaktionen som brinner för pulp i allmänhet och välklädda män i mask i synnerhet har ni säkert noterat vid det här laget. När Henrik intervjuade David Liss för en tid sedan gjorde han ett försök att få ur karlen lite information om det annonserade Marvelprojektet Mystery Men. Inga kommentarer blev svaret då, men nu är det alltså officiellt: David Liss skriver och Patrick Zircher (Spider-Man Noir: Eyes Without a Face) tecknar den i maj debuterande miniserien om 30-talets rättvisekämpar.

The Aviatrix, The Surgeon, The Operative, Achilles och The Revenant.

The Aviatrix, The Surgeon, The Operative, Achilles och The Revenant.

”The secret ingredient is pulp,” som Ed Brubaker kallar sin version av Stan’s Soapbox i fantastiska Incognito. Låt oss hoppas att Liss lyckas ingjuta något av den seriens nytänkande i de på papperet nya men samtidigt välbekanta figurerna i Mystery Men. Att han har känslan för epoken visade han i alla fall med sin första serie Daring Mystery Comics 70th Anniversary Special, tecknad av ingen mindre än Jason Armstrong som även låg bakom Lobster Johnson: The Iron Prometheus. Och i värsta fall kan vi åtminstone glädja oss åt zeppelinarna.

Mot bättre vetande fortsätter jag att plocka upp The Walking Dead album (på bibblan i och för sig) och titta på tv-serien trots att jag oftast bara blir irriterad över hur korkat alla beter sig. Att Stephen King ska skriva en episod tillsammans med sonen Joe Hill inför den kommande säsongen gör nog att jag får hänga med ett tag till. Fan!

”All things move toward their end,” som Nick Cave sjöng en gång. Jag blev förvisso inte förvånad men likväl bestört när det visar sig att lysande Yannick Paquette lämnar över ritstiftet till Chris Burnham från och med nummer sex av Batman Inc. Inte för att jag har något emot Burnhams teckningsstil, jag hade bara hoppats på en längre rad av historier med sammanhållen ton. Av förhandstittarna att döma innebär det här dessutom att Argentina-äventyret med El Gaucho inte får sin upplösning än på ett tag, men jag hoppas ha fel.

Checcetto PunisherNu när Jason Aaron och Steve Dillon styrt in The Punisher Max på det spår av ultravåldsam slapstick som fick mig att överge serien under Marvel Knights-eran, kanske Greg Ruckas och Marco Checcettos nystart i augusti kan vara något? Givetvis mycket svårt att säga i det här läget, och den rinnande kranieloggan är inte den väg jag valt utseendemässigt, men hoppet är som bekant det sista som överger människan. Lex Talionis…

Hör gärna av er och berätta vad som fick er att höja ögonbrynet i förväntan efter rapporterna från C2E2!

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Speaking of which: så snart jag läste det här kontaktade jag David Liss igen. En liten uppföljningsintervju om Mystery Men är på väg…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...