Nyheter och tips

Seriepepp: Kamandi Omnibus

måndag 29 augusti, kl 19:26 av 5 kommentarer

kamandi1Beasts that act like men! Men who act like beasts! See the world of Kamandi: The Last Boy on Earth! I oktober släpper DC Kamandi Omnibus Vol 1 som samlar de #1-20 av Jack Kirbys sjuttiotalsserie. Det har tidigare funnits två DC Archives-volymer att köpa men de har varit slutsålda senaste året så därför är det välkommet att Kamandi nu kommer i en ny och dessutom mer prisvärd utgåva (50 $ för 446 sidor). DC Archives-voymerna samlade tillsammans bara #1-20 men nu lär det förhoppningsvis bli alla 59 nummer framöver. Jag läste Kamandi för första gången för två år sedan och gillade den skarpt.  När DC nu storsatsar i höst med med New 52 så saknar jag Kamandi bland alla (för mig) menlösa superhjältevarianter. Dave Gibbons och Ryan Sooks variant i 2009 års Wednesday Comics var finfint tecknad och helt i linje med Kirbys Kamandi. Den hade jag mer än gärna läst som ongoing. Kamandi är en rip-off på Apornas planet, DC hade inte fått rättigheterna så de gav då Jack Kirby i uppdrag att leverera något liknande å givetvis levererade Kirby 🙂 Har du inte läst Kamandi innan har du nu chansen att läsa hans äventyr bland tigrar, gorillor och rester av den mänskliga civilisationen.

Kommentarer

 1. Jimmy Wallin says:

  Den här måste ägas!
  Kamandi är inte bara Kirbys bästa utan en av mina absoluta favoritserier.

 2. Anders Lundgren says:

  Tack för tipset Rikard! Kamandi har i många år fått mig att gräva runt på varenda loppis efter Topp Serien och andra 70-talsantologier där serien publicerades. Att få 20 nummer mellan två pärmar är en dröm.

 3. Henrik Ö says:

  Jag diggar också Kamandi (det gör väl alla rättrogna seriefans?) men när jag ser den där klassiska omslagsbilden kan jag numera bra tänka på Evan Dorkins parodi ”Kamandi – The Laziest Boy on Earth”… (med Kamandi lite lojt drivande i gummiflotten istället för energiskt paddlande)

 4. Anders Lundgren says:

  Efter katastrofen flyttar jag till surforangutangernas civilisation:
  http://tinyurl.com/3fx2hq

  Cowabunga!

 5. Kamandi Omnibus Vol…

  […] i många år fått mig att gräva runt på varenda loppis efter Topp Serien och […]…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...