Nyheter och tips

Webserie: The Desert Peach

tisdag 29 november, kl 10:00 av 6 kommentarer

DesertPeach1Va, ett nytt inlägg om webserier så snart efter det förra? Vaba? Jo, därför att jag först alldeles nyss upptäckte att Donna Barrs klassiker The Desert Peach (ursprungligen publicerad i 32 synnerligen ojämnt utkommande nummer 1988-2006) sedan ett par år tillbaka återpubliceras i sin helhet, en sida i taget (man kan börja läsa här). Detta är sannerligen goda nyheter för älskare av naziparafernalia och homosexuell romantisk komedi (och, handen på hjärtat, vem älskar väl inte den kombinationen?). Desert Peach är berättelsen om Erwin ”Ökenräven” Rommels okände lillebror Pfirsich Rommel, som även han för befälet över en pansarstyrka (närmare bestämt 469th Halftrack, Gravedigging and Support Unit) i Nordafrika under andra världskriget. 469th är en samling aparta och rätt misslyckade soldater med talang för att hamna i de konstigaste av äventyr, ofta åtföljda av Pfirsichs pojkvän, flygaresset Rosen Kavalier. Desert Peach bjuder på mycken drastisk humor, närmast parodiskt finstämd homosexromantik, knappologiskt detaljerat ritade uniformsdetaljer och, naturligtvis, mängder av cheesecake-shots av manliga män som gör manliga saker (kör tanks, surfar etc). Desert Peach är ett måste för den blaserade serieälskaren på jakt efter udda kickar. Börja läs ikapp nu! Och säg efter mig: ”Men de har ju så snygga uniformer!”

Kommentarer

 1. robban says:

  påtal om webbserier är denna rätt bra: http://whatthingsdo.com/comic/jin-jam-no-1/

  ganska inspirerad av taiyo matsumotos tekkon kinkreet

 2. Donna Barr says:

  Reprints! http://www.indyplanet.com Search ”Desert Peach” or ”Stinz”

  Comic Shops: do the same at http://www.comicsmonkey.com

 3. Älskar den här damen. Hon är oerhört älskvärd om än stridbar som person också. Och jag är så avundsjuk på henne som tecknare att det gör fysiskt ont.

 4. Lars says:

  Player vs player.
  http://www.pvponline.com/

 5. […] flera andra redan skrivit om den alldeles nyligen, t ex Shazam-gänget, så jag nöjer mig med att länka dit Slutsats: […]

 6. […] flera andra redan skrivit om den alldeles nyligen, t ex Shazam-gänget, så jag nöjer mig med att länka dit Slutsats: […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...