Nyheter och tips

Disney + Star Wars = Dark Horse?

lördag 3 november, kl 08:24 av 0 kommentarer
starwars1

Alex Ross omslag till #1

Nyheten att Disney numera äger Star Wars efter köpet från George Lucas har knappast kunnat undgå någon. Själv känner jag ingen större oro för vad Disney ska hitta på med Star Wars, det kan iaf inte bli värre än vad George Lucas utsatt sin egen skapelse för. En tråkig konsekvens av affären är att Dark Horse som under två decennier producerat Star Wars-serier troligen blir av med licensen eftersom Disney äger Marvel. BOOM! förlorade ju licensen till Disney-serierna sedan Disney köpt Marvel. Tråkigt som sagt och framförallt oroande vad det kan innebära för Dark Horse som iofs har fler ben att stå på. Dark Horse är tillsammans med Image mitt favoritförlag för närvarande. Mike Richardson har sagt att det kommer att fortsätta komma Star Wars-serier från Dark Horse den närmsta framtiden vilket inte låter så betryggande. Jag har inte läst någon av de Star Wars-serier som Dark Horse gett ut men det blir det snart ändring på. I januari kommer Star Wars #1 med manus av Brian Wood och teckningar av Carlos D’ Anda. Serien utspelar sig under åren mellan Stjärnornas krig och Rymdimperiet slår tillbaka vilket innebär att Luke, Leia och Han Solo alla är med. En intervju med Brian Wood om projektet finns på CBR. För mig verkar det här underbart, jag gillar de första filmerna lika mycket som jag ogillar de senaste. Första gången jag såg Stjärnornas krig var det en alldeles fantastisk upplevelse. Jag hoppas att Wood kan återskapa lite av den magin och att serien hinner avslutas innan det oundvikliga sker att Dark Horse licens inte förlängs.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...