Nyheter och tips

Kalle Anka + Mattecentrum = Sant

tisdag 5 mars, kl 10:17 av 1 kommentar

Under 2013 släpps sex specialnummer av Kalle Anka & C:o som är inriktade på olika naturvetenskapliga områden. Först ut är ett mattenummer som har kommit till genom ett samarbete med den ideella föreningen Mattecentrum. Genom att sätta matematik i ett underhållande sammanhang vill tidningen göra läsarna sugna på att lära sig ännu mer om matte.

kalleanka_matematikI serien ”Sannolikhetsmaskinen” får vi följa med Kalle Anka när han försöker bestämma sig för om han först ska gå till Kajsa eller till Farmor-Anka för att äta paj, och vad som sannolikt händer om han väljer det ena framför det andra. Genom Oppfinnar-Jockes nya manick ”Sannolikhetsmaskinen” får Kalle Anka oväntad hjälp på traven. Matematiktemat i Kalle Anka & C:o nr 10 innefattar även roliga matteklurigheter med Gröngölingarna och ett redaktionellt uppslag där bland annat mattenöten ”Monty Hall-problemet” presenteras på ett kul Kalle Anka-vis.

– Serietidningsformatet fungerar väldigt bra att kombinera med lärande och kryddat med världens roligaste anka så blir det en fantastisk kombination. Med den här satsningen hoppas vi framförallt på att genom ett kul och annorlunda sätt bidra till att öka våra yngre läsares lust att lära sig ännu mer om matematik och naturvetenskap, säger Jonas Lidheimer, projektledare för Kalle Anka & C:o på Egmont Kids Media Nordic.

Samarbetspartner i det aktuella numret är den ideella föreningen Mattecentrum, som ger gratis mattehjälp över hela Sverige, och som bland annat kommit med idéer och underlag till de redaktionella sidorna om matematik.

– För mig som alltid varit ett stort Kalle-fan är det härligt att det nu blir ett temanummer med inriktning matematik. Förhoppningsvis tänder det en extra liten gnista av intresse mot matematik och gör så att fler barn och ungdomar får upp ögonen för ämnet, säger Johan Wendt, matteälskare och grundare av Mattecentrum.

Kalle Anka & C:o nr 10 – kul med naturvetenskap! finns att köpa i butik från och med den 5 mars. Övriga naturvetenskapliga specialnummer under 2013 är:

Kalle Anka & C:o nr 17 – naturfenomen
Kalle Anka & C:o nr 24 – biologi
Kalle Anka & C:o nr 32 – astronomi
Kalle Anka & C:o nr 37 – fysik
Kalle Anka & C:o nr 41 – kemi

Gå även in på www.kalleanka.se för mer matematiska skojigheter.

Kommentarer

 1. Johannes says:

  Det här är ett bra första-steg
  Kan vi fortsätta i den här andan? Kunskap via serier!
  Läsa historia med Fantomenkrönikorna som exempel…
  Bland jultidningarna fanns det tydligen en bok med 91:an och överlevnadskunskap.
  Ge oss mera av liknande vara

  Jänkarna har ju diverse böcker där de lär ut filosofiska teser med hjälp av X-Men, Superman och andra hjältar (psykologi likaså)
  Ett universitet i Minnesota har en kurs som heter något i stil med ”Allt jag kan om naturvetenskap, har jag lärt mig genom serier”

  Hoppas att vi kan få se mer av sånt här! Ser gärna också lite humanistiska ämnen i serieform.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...