iPad /Recensioner

Elektrisk tsunami

söndag 30 juni, kl 21:18 av 0 kommentarer

elektrisktsunamitinetelmgrenDigitala serier på svenska är något av ett sorgebarn. Jag väntar fortfarande (förgäves?) på ett svenskt Comixology eller nåt. Mix, en del av Bonnierkoncernen, ger ut en hel del noveller digitalt och nu är det dags för den första serien, Tinet Elmgrens Elektrisk tsunami och kallar den Sveriges första grafiska e-novell. Serien tankas ner t.ex. via en nätbokhandel och sedan kan den läsas på valfri e-läsare. Jag läste på Bluefire Reader till paddan efter tips på Simon säger. Det funkar även om upplösningen inte är vad jag vant mig vid på paddan framförallt på Comixology. Serien läses genom en ruta i taget och jag antar att den är tecknad för just det här formatet. Det är givetvis en fördel med en serie som läses på det här sättet och är gjord för att läsas digitalt. En helt ok variant av digital serieläsning och förhoppningsvis kommer fler serier på förlaget eller att andra förlag hakar på.

Serien då? Jag gillade verkligen Eva Asbesthjärtan som kom för några år sedan liksom de fanzin jag läst med Eva. Eva är prostituerad, numera på bordell, i en asiatisk hamnstad med tydliga kommunistinfluenser. I Elektrisk tsunami får hon i uppdrag att se till att en gift man med en särdeles stark libido och en lika stark dragkraft på det motsatta könet inte är otrogen mot sin fru under den vecka hon är borta. En uppgift som visar sig vara allt annat än lätt. Elmgrens teckningar är sig lika och jag gillar hennes stil, tyvärr lider det av att upplösningen av framförallt texten är sådär. Lite oväntat så var det inte bara text i pratbubblor utan även mellan rutorna vilket jag först tyckte kändes fel men innan jag läst den korta serien vant mig vid. Läsningen flyter på men trots lite humor och Eva så är det en rätt ointressant novell och den svagaste av de serier jag läst med Eva. Men därmed inte dålig. Gillar du liksom jag Tinet Elmgrens serier så är det bara att slå till, Elektrisk tsunami är väldigt billig, 19 kr på Bokus t.ex.

Illustration: Tinet Elmgren
Förlag: Mix
Betyg: 2+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...