Samla på serier

Världens seriebutiker- Kissimmee, Florida

torsdag 19 juni, kl 16:02 av 0 kommentarer

coliseumVår serie om världens seriebutiker är ett de inslag på bloggen jag gillar bäst. Tyvärr har jag själv inte bidragit vilket till stora delar beror på att jag de senaste åren mest varit på charter till orter som saknar seriebutik eller rest utomlands med jobbet. Nyligen kom jag hem från två veckor i Florida och där var ett av mina mål att besöka en seriebutik för att äntligen kunna bidra med ett reportage. Jag ägnade en hel del tid åt att kolla vad som låg bäst till eftersom schemat ändå var tämligen späckat. Initialt var Dark Side Comics i Sarasota mitt mål och jag funderade även på Emerald City Comics i Clearwater men få dagar på de ställena och relativt långt från hotellen gjorde att jag fick stryka de och istället satsa på en butik i Orlando eller närmare bestämt i Kissimmee strax söder om /eller snarare ihopväxt med Orlando där vi bodde. Allra närmast var Coliseum of Comics som har ytterligare fyra butiker i Orlando-området. Eftersom barnen är för små för att kunna engelska och min fru är genuint ointresserad av serier fick det bli ett kort besök medan de handlade godis i butiken som lägligt nog låg väg i vägg. Alla nöjda alltså. Coliseum of Comics-personalen tyckte det var kul med ett reportage så jag fick ta mina foton. Jag hann dock inte prata närmare med någon av dem då jag även ville shoppa serier förstås. Jag skulle gissa att Coliseum of Comics butik i Kissimmee var en rätt genomsnittlig butik i en genomsnittlig radda av butiker i en mindre ort eller förort. De flesta ställen i Florida som hyste flera butiker i Florida såg ut som den där Coliseum of Comics låg, gulbeiga med putsad fasad och på rad. Ibland med några låga torn. Min tanke är att någon skaffat sig närmast monopol på detta eller så vill man att det ska se ut så. Jag skulle gissa att även utbudet ser ut som i de flesta amerikanska butiker med fokus på The Big Two. Det verkar också vara vanligt att ha integrerat en gaming-del för att bredda kundkretsen. Jag hittade lite manga och köpte de två första volymerna av Pluto av Naoki Urasawa samt Archaia-titeln Reasons for Dragons och tredje volymen av Prophet. Utbudet av indy som var det som intresserade mig mest var okej med väldig fokus på Image och Dark Horse. Allt som allt en lugn och trevlig butik, det är trots allt lyxigt tt det finns en seriebutik i ett köpcentrum i en förort. Tänk er detsamma i Sverige 🙂 Jag kan rekommendera butiken om du ska till Orlando, det är den butik som är smidigast att ta sig till om du bor i Kissimmee (var nog med att bo så nära Disney World som möjligt, ju längre bort desto slitnare blir tyvärr Kissimmee). Den är alltså perfekt om resten av sällskapet kopplar av efter ett besök i någon av parkerna, från att du tar av från Interstate 4 eller där du kommer på I92 (Irlo Bronson Hgwy) tar det ca en kvart från Disney-hållet. Det finns även en butik på International Drive som många turister besöker som heter Geek Stop men den besökte jag inte. Fotot på fronten har jag snott på World Wide Web eftersom jag glömde ta ett. Resten är mina egna som följer efter hoppet.km1 km2 km3 km4 km5 km6 km7 km8 km9 km10 km11

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...