Recensioner

The Reason for Dragons

måndag 23 juni, kl 20:49 av 0 kommentarer

reason-for-dragonsNu vilar en tyngd på mina axlar, att hålla inläggsfanan uppe, när Andreas tar en paus efter flera imponerande veckor såväl vad gäller kvalitet som kvantitet. En stor tyngd vilar också på riddaren Sir Habershams axlar eftersom han har en eldsprutande drake att kämpa mot. Eller är draken bara ett fantasifoster liksom riddartiteln? Albumet börjar med att den unge nörden Wendell sabbar sin styvfars motorcykelmeckande och istället tar en bokpaus i skogen. Där träffar han på två av sina mobbare som utmanar honom att hämta en besöksfolder från den nerlagda medeltidsparken inne i skogen, en nöjespark som sägs vara hemsökt. Wendell springer från mobbarna men hamnar ändå vid nöjesparken. Han hinner inte mer än in för att ta en folder förrän en riddare riktar sitt svärd mot honom och undrar vad han gör där. Wendell bestämmer sig för att stanna kvar och lyssnar fascinerat på riddarens historia om den drake han ska dräpa. Wendell slår följe med honom ut i skogen för att jaga och dräpa draken men Wendell glömmer svärdet och riddaren skadas. Wendell får reda på sanningen? om riddaren men finns det verkligen ingen drake och är riddaren knäpp efter en tragisk händelse? Wendell vägrar tro att det förhåller sig så.

Chris Northrop och Jeff Stokely är båda nya bekantskaper för mig så det som drog var dels Archaia som ger ut bl.a. Mouse Guard och oftast gör fina album och även historien i sig lockade med det finfina omslaget. The Reason for Dragons (utgivet 2013) är en på ytan tämligen enkel och relativt kort (ca 80 sidor) historia men som rymmer en fin historia om att växa upp och tro på det osannolika. Wendell vars pappa gick bort när han var liten söker en ny fadersgestalt och mammans nye kille Ted försöker axla rollen men varken han eller Wendell gör det lätt för sig. Där kommer riddaren in och med sin fascinerande berättelse fyller han ett tomrum i Wendells liv. Samtidigt som magin får plats så handlar det lika mycket om att ta sig an vardagen och göra det bästa av den. The Reason for Dragons är en sympatisk historia med flerdimensionella karaktärer och manus och teckningar harmonierar fint så bra jobbat av både Northrop och Stokely. Dessutom blir jag glad av utgåvan, snyggt formgiven och bra tryck och en karta att veckla ut över King Henry´s Olde Faire med plats för att rita sin egen drake. Det bjuds även på fem kortare serier av varierande kvalité.

Manus: Chris Northrop
Illustration: Jeff Stokely
Förlag: Archaia
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...