Recensioner

S.F. #3

fredag 11 juli, kl 23:23 av 0 kommentarer

sf3Ibland kan det vara något som väcker ett rejält konsumtions-habegär i mig. Det kan vara en kopia av Zaires matchtröja från VM 1974. Det kan vara något av träslaget teak. En flygplansmodell av en DC-10 tillhörande ett konkat afrikanskt flygbolag. Ofta är det någon serie som väcker habegäret. Den kan vara utsåld eller svår att köpa. Ryan Cecil Smiths S.F. #3 var lite svår att beställa men det hade gått, istället var det omslaget som är så himla snyggt och lovar så mycket. Varför håller Toulouse-Lautrec i en rubin? Vad är det för kostymklädd katt? Är det en soluppgång eller en explosion över pyramiden i bakgrunden? Vem är Pinocchio-typen med änglavingar på bössan osv. Redan innan jag kollat upp vad serien handlar om så var inköpet ett måste. Som tur var sålde PEOW! Studio S.F. #3 under SIS så min nyfikenhet är nu stillad.

S.F. #3 handlar föräldralöse Hupa Dupa som efter att hans familj och deras butik sprängts av rymdpirater rekryteras av S.F.S.F.S.F (The Space Fleet Scientific Foundation Special Forces) för att bekämpa rymdpiraterna. Han tränas av de bästa vetenskapskrigarna inom S.F. och har fått ett oerhört sällsynt Samuari Zero-gevär trots att han fortfarande är ett barn. S.F. leds av Ace och rymdpiraterna av piratdrottningen Seductress och de kämpar om herraväldet över rymden.

sf3rubinS.F. #3 är underhållande på ett knäppt vis och påminner i den delen om Brandon Graham och James Stokoe när de är som bäst. Det är ingen hejd på de galna infallen och karaktärerna är just karaktärer. Det är konstant gasen i botten och det blandas friskt mellan skämt och intergalaktiska strider och attacker. Jämförelsen med Graham och Stokoe stämmer också in på teckningarna som är fantasifulla nåtså med ett fågelrymdskepp och S.F. s rymdhögkvarter som några av höjdpunkterna. Smith har en stil som motsägelsefullt är både naivistisk och detaljerad, karaktärerna är överlag enkla och miljöerna överdådiga. Jag har inte läst vare sig S.F. #1 eller #2 och inte heller de kompletteringar som finns men det gör inget för Smith har en recap i början så att jag inte har stenkoll på detaljer från tidigare nummer är inget som läsningen lider av. S.F. #3 är en serie som gör mig glad, dels är den så gott som hela tiden lite småkul och dels finns det en energi och glädje i berättandet som jag gärna sett i fler serier. Så mitt tips är att göra dig omaket och beställa den, antingen via Smiths egen Screentone TV eller via Bokus, såg precis att den finns där 🙁 🙂

Illustration: Ryan Cecil Smith
Förlag: Koyama Press
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...