Nyheter och tips

Kommande serier från Image Comics

torsdag 24 juli, kl 20:17 av 2 kommentarer

image-sdcc-14

På eftermiddagen innan årets San Diego Comic-Con kickade med Previews Night hölls Image Comics Expo i ett angränsande hotell. Image-förläggaren Eric Stephenson höll ett tal där han bl. a. kritiserade den amerikanska serieindustrin för att hellre återvända gamla koncept istället för att hitta på nya. Han pratade även om att serier i alltför hög utsträckning varit en herrklubb men att det höll på att förändras. Något som kanske behövs för den korta film som Stephenson senare visade om Image historia innehöll bara en kvinna, Kelly Sue DeConnick. Stephenson kritiserade också begreppet creator-driven som användes om serier som ägdes av förlagen istället för creator-owned. Stephenson har givetvis poänger i det han säger men det intressantaste är givetvis vad som kommer från Image framöver. Image har de senaste åren lanserat många intressanta serier och jag men framförallt Andreas har skrivit mycket om Image-serier senaste året. Samtidigt som jag läst och gillat många Image-serier har jag även haft en känsla av att många serier verkar bygga väldigt mycket på att ha ett coolt koncept som gärna ska kunna omvandlas till andra medium (läs tv och film). Kanske är min känsla fel, kanske inte.

Jag ska dock direkt säga att flera av de presenterade serierna väckte ett kraftigt habegär i mig. Om du vill läsa om alla tolv serier som presenterades så gå till Comics Alliance. Nedan följer de serier jag ser fram emot mest.

image-tokyoTokyo Ghost författas av Rick Remender (Captain America, Black Science) och serien blir hans fjärde ongoing hos Image. Det som får mig att gå i spinn är att den ska tecknas av Sean Murphy (The Wake), en av mina favorittecknare. Serien utspelar sig på ön New Los Angeles och utspelar sig 2189 efter att haven stigit. Remender beskrev den som en dystopsik sci-fi/animé action. Världen styrs av nöjeskonglomerat och allt handlar om att få den senaste digitala fixen. Poliserna och antar jag huvudpersonerna Led Dent och Debbie Decay får ett uppdrag som tvingar ut dem från det förfallna LA och till den mystiska försvunna nationen Tokyo. Serien ges ut i slutet av 2014/början av 2015. Coolt koncept. Jepp. Har jag läst/sett liknande saker förut? Jepp. Är jag ändå peppad? Jepp. Sean Murphy och en postapokalyptisk värld får mina pengar vilken dag som helst.

image-mountainsFrom Under Mountains görs av teamet Marion Churchland, Claire Gibson och Sloane Leong. Serien är en politisk fantasy med en vanärad riddare, en herremans dotter och gatusmart tjej från en lägre klass. Serien utspelar sig i landet Akhara där olika ätter kämpar om politisk och militär makt. Den omaka trion kommer att påverka landets öde, men det enda hoppet om fred ligger hos troll och häxor och deras åldriga krafter de besitter. Serien ges ut i slutet av året. Game of Thrones minus våldtäkter? Kanske. Vilka är de tre kvinnliga skaparna? Jag känner bara till Marian Chruchland, hennes teckningar är så snygga att det är nog. Behövs fler fantasyserier? Är Jorden rund?

image-humansThe Humans som Tom Neely (Henry & Glenn) och Keenan Marshall Keller först hade tänkt publicera själva presenterades istället för Image som då fick en färdig serie att se över. #0 har duon publicerat själva och den finns tillgänglig på SDCC och förhoppningsvis i andra former framöver. Säljtexten: Var för sig är de ingenting… de ses av samhället som outsiders, förlorare, missanpassade och odugliga. Men tillsammans är de THE HUMANS! Följ de på vägen mot odödligheten på en färd fylld av kedjor, sex, läder och bananer. Vilka är skaparna? Fråga inte mig. Har du läst mycket gott om serien? Ingenting. Varför har du med den här? Det är apor. På motorcyklar. Frågor på det?

image-crossSouthern Cross av Becky Cloonan och Andy Belanger handlar om en kvinna som reser med ett rymdskepp till planeten Titan för att hämta sin avlidna systers lik och måste kämpa mot olika sorters skrämmande fenomen på hennes resa och de frågor som dyker upp. Hur dog hennes syster? Var försvann hennes rumskompis? Varför känner hon sig övervakad. Ges ut i slutet av året. Var säljtexten verkligen så bra? Ja, den innehöll även citatet ”The Shining on a haunted spaceship. Gillar du Becky Cloonan? Hon gjorde ett grymt jobb med Conan the Barbarian. Räcker det? Nej, men Henrik Ö diggar henne. Det räcker.

image-descenderDescender är enligt Jeff Lemire en rymdopera om en robotpojke. För teckningarna står Dustin Nguyen (Li´l Gotham). Huvudpersonen har varit avaktiverad i tio och när han vaknar upptäcker han att alla fruktar och hatar robotar och alla andra som honom har förstörts. Dessutom lurar prisjägare på varje planet. Serien ges ut våren 2015. Det var inte mycket info, fanns det inte intressantare nyheter? Essex County. Vadå, Lemire har väl gjort Animal Man? Essex County. Det där är lite provocerande svar eller snarare icke-svar? Essex County.

Kommentarer

 1. Andreas Mars says:

  Bra rapportering!!! SDCC är som en julhelg för serieälskare. Full av förväntningar och sköna klapptips till pappa 🙂

  Av alla Image-serier ser jag mest fram emot Tokyo Ghosts och Descender men också Injection av Warren Ellis och Declan Shalvey. Dessa herrars Moon Knight hos Marvel var lysande och jag tror verkligen det kommer att bli bra.

  Remender är min Gud just nu med lysande serier som Black Science, Deadly Class, Uncanny Avengers och kommande Low. Det finns ingen ny serie av honom som jag inte vill läsa och tillsammans med Sean Murphy är Tokyo Ghosts en given favorit.

 2. Pärka says:

  Mycket intressant som vanligt även om det inte var lika mycket som gav mig den där euforiska känslan som jag fick av många projekt vid förra expot. Det vill däremot inte säga att det inte finns godbitar.

  Av de nämnda håller jag ”Southern Cross”, ”Descender” och ”Tokyo Ghost” (även jag för min nuvarande högaktning för Remenders verk) högst. Håller dessutom ett öga på ”Rumble” från Arcudi/Harren och ”Intersect” av Ray Fawkes.

  Alla dessa har däremot inget att sätta emot ”Injection”. ”Moon Knight” av samma gäng är så fantastisk så det här kan inte bli annat än suveränt. Ellis tillbaka till excentrisk samhällskritiserande sci-fi är en fantastisk bonus. Bara han satsar mer karaktärerna i denna än vad han hittills gjort i ”Trees” (som än så länge varit mest koncept). Som en stor älskare av ”Transmetropolitan” tycker jag Ellis är som bäst när han filtrera sig själv genom sina karaktärer. Denna intervju med Shalvey får dessutom igång mig ännu mer http://multiversitycomics.com/news/image-expo-delving-into-the-chaos-of-injection-with-declan-shalvey-exclusive-interview/. April kan inte komma snabbt nog!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...