Recensioner

En studie i rött

tisdag 28 oktober, kl 21:53 av 1 kommentar

apart-sherlock-holmes-en-studie-i-rottApart ger sig på att ge ut en ny serieversion (jo, det finns en hel del andra) av Arthur Conan Doyles mästerdetektiv Sherlock Holmes och det är britterna Ian Edgington och I.N.J Culbard som fört över En studie i rött till seriemediet. I En studie i rött får man se hur de blivande ständiga följeslagarna Dr Watson och Sherlock Holmes träffas för första gången. Man får även se vad Watson var med om i Afghanistan. Intressant för mig vars Sherlock-intag förutom den nya serien med Benedict Cumberbatch mest bestått av Basil Rathbone-filmer. Efter introduktionen kastas Holmes och Watson in i sitt första gemensamma fall med två mördade amerikaner där de har iaf viss hjälp av Lestrade och Gregson från Scotland Yard.

Det är en fin häftad utgåva som Apart gett ut, bra tryck och tjockt fint papper. Översättningen är också bra. Själva serien då? Jo, Culbard är en stabil och skicklig tecknare med klara tjocka linjer och det hjälps upp av en väldigt fin färgläggning. Hans Holmes har det klassiska utseendet med spetsig näsa och självgod uppsyn. Eftersom jag inte läst En studie i rött så vet jag inte hur trogen Edgington varit Conan Doyles original men jag har svårt att se hur det skulle kunna röra sig om några större ändringar. En studie i rött är inte spännande men det är underhållande att följa den självgode Holmes och poliserna som gärna tar åt sig äran. Sedan är upplösningen och bakgrundshistorien till morden väldigt intressant och den bästa delen även seriemässigt i albumet. Så sammanfattningsvis en bra utgåva och en bra Sherlock-serie som kan rekommenderas till de som inte kan få nog av Sherlock eller gillar deckare.

Manus: Ian Edginton
Illustration: I.N.J. Culbard
Förlag: Apart förlag
Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. […] Abnett (Guardians of The Galaxy) och I.N.J. Culbard (En studie i rött) har tidigare samarbetat på förlaget Vertigo med den avslutade serien The New Deadwardians där […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...