Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 50

lördag 13 december, kl 00:40 av 1 kommentar

BitchPlanet-0a25eVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Hur lyckas man med att ställa exploitation-genren ”Women in Prison” på huvudet och får den att bli en allegori över patriarkalt förtryck med ett glödande feministiskt tema? Om det är någon som kan lyckas med detta konststycke så är det Kelly Sue DeConnick (Captain Marvel, Pretty Deadly) i sin nya sci-fi-serie Bitch Planet. Vid första intrycket liknar serien Orange is the New Black i rymden med starka influenser från grindhouse/blaxploitation-genrerna och handlar om ”icke-kompatibla” kvinnor som skickas till en utomjordisk korrektionsanstalt, allmänt kallad Bitch Planet. Denna mycket intressanta serie tecknas av Valentine De Landro (X-Factor)

69070e9e-c625-41aa-9457-83a002f31344-a6c7cI veckan annonserade Image Comics att den hyllade serien Rat Queens nya tecknare från #12 blir Stjepan Sejic (Witchblade, Death Vigil). Seriens ursprunglige tecknare Roc Upchurch fick lämna serien efter att ha arresterats för våld i hemmet. Rat Queens, skriven av Kurtis J. Wiebe, är ett medeltida fantasy-äventyr med fyra kvinnor i huvudrollen och serien nominerades för en Eisner-Award i kategorin Best New Series i år.

bloodshotcvr-cf0f2Valiant Entertainment: Förlaget har rumstrerat om lite bland sina titlar för att få lite nyare läsare och det här veckan debuterar en ny serie i fyra delar, The Valiant, som har sitt ursprung i Gilads (Eternal Warrior) månghundraåriga kamp för att hindra jordens utvalde beskyddare, The Geomancer, från att hamna i klorna på demonen The Immortal Enemy. Här får vi möta Kay McHenry som blivit utvald till ny Geomancer och beskyddas av andra kända Valiant-ansikten som Bloodshot, Armstrong och Eternal Warrior. Serien är skapat av ett riktigt superteam av kreatörer eller vad sägs om manus av Jeff Lemire (Green Arrow, Trillium) och Matt Kindt (Mind MGMT) och bild av Paolo Rivera (Daredevil)? Inte illa!

AfterlifeWithArchie-07-0-0d41cArchie Comics: Äntligen är Roberto Aguirre-Sacasa och Francesco Francavillas mästerverk Afterlife with Archie tillbaka! Visserligen kom #6 ut i oktober men det var bara ett mellannummer med tonårshäxan Sabrina i huvudrollen. Senaste numret med Riverdale-gänget med Archie själv i spetsen var #5 som kom ut i maj och det är verkligen på tiden att vi får läsa mer om deras öden och äventyr i zombie-apokalypsens spår. I första arcen lyckades de överlevande ungdomarna med nöd och näppe lämna Riverdale och det mest jobbiga med den här arcen är titeln, ”Betty R.I.P”. I den här serien vet du aldrig vad som ska hända förutom att ingen går säker. Skaffa en av årets bästa serier och hoppa på tåget. Du kommer inte ångra dig 🙂

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. […] ut av de sex nya serierna i Valiant Next var The Valiant som jag tipsade om i december. Nummer två var Ivar, Timewalker, som dök upp i slutet på januari, där vi fick följa den […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...