Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 7

fredag 13 februari, kl 21:58 av 0 kommentarer

VALIANT-25th-poster-Artwork-by-Kano-1a14dVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Valiant Entertainment: Alla som älskar Valiants superhjälteuniversum, inklusive jag själv, kommer verkligen få sitt lystmäte under 2015 med förlagets nysatsning ”Valiant Next” och ett kommande 25-årsjubileum som kickar igång med utgivningen av Valiant 25th Anniversary Special på Free Comic Book Day i maj månad. Dessutom kommer man ge ut Valiant Universe Handbook: 2015 Edition och en trade kallad Valiant: Zeroes & Origins som innehåller flera av förlagets djupdykande serier med beteckningen #0.

time-66379Först ut av de sex nya serierna i Valiant Next var The Valiant som jag tipsade om i december. Nummer två var Ivar, Timewalker, som dök upp i slutet på januari, där vi fick följa den äldste av de tre odödliga syskonen Anni-Padda (Gilad, mer känd som Eternal Warrior, och Aram, mer känd som Armstrong). Storebror Ivar har förutom sin odödlighet även förmågan att resa i tiden även om han inte har någon kontroll över i vilken tidsepok han hamnar. Han försöker dock alltid ha med sig tuggummi eftersom det brukar gå hem hos de flesta, till och med Genghis Khan. Teamet bakom Archer & Armstrong, Fred Van Lente och Clayton Henry, står för fiolerna.

IMPERIUM-001-VARIANT-BRAITHWAITE-686f8Den tredje serien, som dök upp förra veckan, var Imperium där den mäktige Toyo Harada har huvudrollen. Alla som följt den förträffliga serien Harbinger vet att Harada nu är en efterlyst man efter att hans verkliga identitet blivit allmänt känd. Han har nu övergivit sina gamla planer om att långsamt bygga en bättre framtid för världen och istället bestämt sig för att skapa ett utopia med hjälp av våld och mäktiga och monstruösa medhjälpare. Joshua Dysart (Harbinger) och Doug Braithwaite (Unity) skriver och tecknar.

Fjärde nya serien, en mycket frestande historia i fyra delar som kommer ut den här veckan, är Divinity, författad av Matt Kindt (The Valiant, Mind MGMT) och tecknad av DIVINITY-001-COVER-A-DJURDJEVIC-ceeebTrevor Hairsine. När Kalla Kriget var som kyligast fattade Sovjetunionen ett djärvt beslut för att vinna kapplöpningen om rymden. Man skickade iväg en kosmonaut längre ut i kosmos än man någonsin gjort tidigare, men tyvärr försvann han i rymdens oändlighet. En vacker dag kraschlandar hans farkost i Australien men kosmonauten är inte längre den han var. Något har förändrat honom. Han förvandlar öknen där han landat till en prunkande oas och han kan styra materia, rymd och till och med tiden. Världen har fått en ny Gud…och han är kommunist 🙂

De övriga serierna som kommer ut under baneret Valiant Next är Ninjak (mars månad) och Bloodshot Reborn (april månad)

STWVADER2015001-DC41-55520Marvel Comics: Förutom den alldeles fantastiska nyheten att Sony Pictures och Marvel Studios gjort en deal som innebär att Spider-Man kommer att bli en del av Marvel Cinematic Universe kommer även filmskurkarnas superskurk nummer ett ut med alldeles egen serietidning den här veckan. I Darth Vader, som utspelas (precis som den nya Star Wars-serien) direkt efter händelserna i filmen A New Hope, får vi följa Imperiets kamp mot rebellerna från den mörka sidan. Hur förklarar man för kejsaren att man lidit ett svidande nederlag och dessutom förlorat deras främsta vapen Dödsstjärnan? Dessa frågor, och många andra, ger författaren Kieron Gillen och tecknaren Salvador Larroca svar på i det senaste tillskottet till Marvels nya sejour med varumärket Star Wars.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...