Recensioner

Invisible Republic #1

fredag 27 mars, kl 22:26 av 0 kommentarer

invisibleplanetTecknarduon och tillika paret Gabriel Hardman och Corinna Bechko gjorde det riktigt bra med Planet of the Apes för Boom! När de nu har en ny serie, Invisible Republic, på Image så var det bara att ladda ner och läsa. Säljtexten lovade delvis gott: Breaking Bad meets Blade Runner, en tv-serie jag inte orkat följa och en film som jag verkligen gillar. Exakt vad serien ska handla om är lite oklart men den utspelar sig iaf 800 år framåt i tiden i rymden. Den börjar med att reportern Croger Babb rapporterar från den avlägsna planeten Avalon där en regim som styrts av en man vid namn Malory har fallit och hela planeten är på väg att förfalla och avfolkas både pga av den politiska och den ekonomiska krisen. Av en slump får han syn på en hög med handskrivna papper som en man håller på att bränna och av en impuls kollar han upp dem och ser namnet Arthur McBride, mannen som styrt Avalon. Det visar sig vara en dagbok skriven av en Maia Reveron, kusin till Arthur McBride och den verkar berätta om tiden innan Arthur McBride kom till makten. Babb läser början och kontaktar sedan sina chefer för att sälja in historien.

Det är ungefär det som händer i första numret vilket gör det till ett rätt dåligt förstanummer då det varken etablerar en invisibleplanetinsidahistoria jag vill följa eller intressanta karaktärer. Babb är en gammal murvel men så mycket mer kan jag inte gissa mig till och han känns rätt ointressant som karaktär. Lite mer intressant är det iofs att få återberättat om Maia Reveron och Arthur McBride. Men om Reveron vet man ingenting och om McBride enbart att han varit den lokala diktatorn. Det som ska väcka intresset är att det är den okända historien om de tidiga dagarna av Malory-regimen. Det finns väldigt lite i berättelsen som lockar mig att kolla upp vad som händer framöver. Hardmans teckningar är iofs riktigt bra, snäppet bättre än i Planet of the Apes. Stilen påminner närmast om Michael Larks i Lazarus men Hardman är en bättre tecknare, både av karaktärerna och sett till layouten. Däremot andas varken miljöer eller karaktärer framtid, framförallt är alla klädda som idag men vi har uppenbarligen tagit oss ut i rymden. T o m vapnen känns gammaldags. Bechkos dialog är bra men historien i övrigt som sagt svag. Visst är jag lite intresserad av vad som händer med Maia Reveron men det är typ det enda. Om serien reas ut framöver kollar jag nog upp den men annars får det vara trots att jag vet att duon är kapabel till stordåd.

Manus: Corinna Bechko
Illustration: Gabriel Hardman
Färgläggning: Jordan Boyd
Förlag: Image
Betyg: 2+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...