Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 20

lördag 16 maj, kl 16:03 av 0 kommentarer

Injection_01-1Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Efter förra årets succé med Moon Knight får vi en alldeles ny serie från Image med samma team: Injection av Warren Ellis, Declan Shalvey och Jordie Bellaire. Enligt förhandstitten verkar det vara en rätt skruvad blandning av alla möjliga olika genrer, eller vad sägs om science fiction, skräckhistoria, kriminaldeckare, ”techno-thriller” och spökhistoria. Berättelsen handlar om fem genier och tidigare brittiska agenter, långt över sitt bäst-före-datum, som för länge sedan orsakade något som förgiftat hela verkligheten och nu måste de samarbeta för att rädda mänskligheten.

THOR2014008-DC11-32e89Marvel Comics: Den här veckan fick vi äntligen svaret på gåtan vem som döljer sig under hjälmen på Jason Aaron och Russell Dautermans nya kvinnliga Thor. Det är…inget jag kommer att avslöja här 🙂 Om ni måste veta det nu så finns det gott om läckor och spoilers på nätet men jag rekommenderar istället att ni köper tidningen och läser serien. Thor kommer att ta en liten paus nu, precis som flera andra titlar från förlaget, men istället får ni i juni läsa Secret Wars-titeln Thors, författad av Jason Aaron och tecknad av Christopher Sprouse, där alla olika versioner du kan tänka dig av åskguden, inklusive Beta Ray Bill, grod-Thor och Ultimate Thor, fungerar som Battleworlds egen lilla kosmiska polisstyrka.

B-V-275AdamHughesVar-770bdArchie Comics: Ett litet drama utspelades den här veckan i form av en Kickstarter-kampanj som lanserades med pukor och trumpeter men som sedan avbröts efter mycken kritik. Archie Comics har sedan länge visat att de kan tänka utanför boxen med Afterlife with Archie, Chilling Adventures of Sabrina, superhjältesatsningen med Dark Circle Comics samt Archies död i Life with Archie och när den nya given ”New Riverdale” startar, med en ny Archie #1 av Mark Waid och Fiona Staples i juli, satsar förlaget på tre andra kommande New Riverdale-titlar, nämligen Jughead, skriven av Chip Zdarsky (Sex Criminals, Howard the Duck, Kaptara) med ännu okänd tecknare, Betty and Veronica av Adam Hughes samt Life with Kevin av Dan Parent. Det märkliga i sammanhanget var att förlaget beslutat sig för att få ut de första sex numren av respektive serie med hjälp av en kampanj på Kickstarter, vilket är ungefär lika anmärkningsvärt som om DC eller Marvel skulle göra likadant. Målet var att samla in $350.000 och satsningen fick som sagt mycket kritik från fans men också från olika återförsäljare där vissa blev så upprörda att de beslutade sig för att helt sluta sälja Archie-serier. När fokus nu skiftade från de nya New Riverdale-serierna till att bara handla om kampanjen i fråga beslutade sig förlaget för att avbryta. Serierna kommer att komma ut men inte förrän senare i höst och tumultet lär nog fortsätta ett tag till.

linda-och-valentin-samlade-c3a4ventyr-3-omslagFilm & TV: Den här veckan har också svämmat över när det gäller nyheter om serierelaterade filmatiseringar eller vad sägs om en sexminuterstrailer från CBS:s kommande Supergirl, en X-Men Spinoff från Fox med New Mutants samt DC’s Legends of Tomorrow som Johan redan tipsat om på facebook. Det som fick mig att jubla mest var dock det faktum att den franske filmregissören Luc Besson (The Fifth Element, Leon, Lucy) kommer att göra en filmatisering av den franska serien Valerian et Laureline av Pierre Christin och Jean-Claude Mézières, som vi i Sverige känner bättre som Linda och Valentin. Filmen, som beräknas ha premiär 2017, har titeln Valerian and the City of a Thousand Planets vilket påminner en hel del om titeln på duos tredje äventyr från 1971, L’Empire des Mille Planètes eller De tusen planeternas rike på svenska. Dessa banbrytande och fantastiska science fiction-berättelser ges för närvarande ut på svenska igen under namnet Linda och Valentin: Samlade äventyr av förlaget Cobolt i snygga inbundna utgåvor med tre originalalbum i varje volym samt i ny fin översättning av Tintin-översättaren Björn Wahlberg. Cobolt publicerade tidigare i år tredje bandet och eftersom vi på Shazam ännu inte recenserat någon av dessa rekommenderar jag att ni spanar in Simon Wigzells förnämliga svenska serieblogg Simon säger där ni finner recensioner på alla tre.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...