Recensioner

Lanfeust från Troy 4: Eckmüls riddare

söndag 13 december, kl 21:36 av 0 kommentarer

lanfeustfrantroy-4-eckmuls-riddareDen franska fantasyserien är nu framme vid sin fjärde del. Smeden Lanfeust som tidigare hade kraften att smälta saker har när han är i närheten av en bit från det magiska djuret magohammoten tillgång till alla magiska krafter som Troys invånare kan ha. Åtföljd av den vise Nikoledes och hans döttrar Cian och Cixi samt ett förhäxat troll är Lanfeust på väg mot en tornering där alla baroner möts. De är särskilt på jakt efter riddaren Or-Azurs svärd som har en bit av magohammotens elefenben i fästet. Men de är förstås inte ensamma om att vara ute efter svärdet och fiender lurar överallt. Och lurar de inte överallt så hamnar de ändå i handgemäng.

Tyvärr känns den fjärde delen verkligen som den mellandel den är. Onekligen har serien en dip nu efter en lovande inledning. Det är inte så mycket magi och överlag trista miljöer. Karaktärerna tillför inte heller så mycket nytt utan allt blir mest en transportsträcka till och från torneringen. Det finns som vanligt en hel del action men inte heller det får Eckmüls riddare att lyfta. Förhoppningsvis lyfter serien likt ödlan i slutet av det här albumet återigen upp till den nivå den brukar befinna sig på.

Manus: Scott Arleston
Illustration: Didier Tarquin
Förlag: Albumförlaget
Betyg: 3-/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...