Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 36

fredag 8 september, kl 20:54 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

SCALES & SCOUNDRELS #1
Manus: Sebastian Girner
Illustration: Galaad
Förlag: Image Comics

En av årets mest oväntade titlar, som dessutom verkar bli en succé, är den hejdlösa komedin Shirtless Bear-Fighter och nu får vi ytterligare en serie av en av skaparna bakom denna björnfightande nakenchock, nämligen Sebastian Girner som tillsammans med den franske tecknaren Galaad bjuder på ett high fantasy-äventyr för alla åldrar i Scales & Scoundrels. Här får vi möta den rebelliska skattjägaren Luvander som letar efter The Dragon’s Maw som lär innehålla oräkneliga skatter. Snart slår hon också följe med en trio bestående av prins Aki från Scarlet Sands Empire, hans livvakt Koro samt vägvisaren och dvärgen Dorma Ironweed som också är på jakt efter denna mystiska håla i vad som verkar vara en härlig hyllning till Dungeons & Dragons, Tolkien och Miyazaki.

LAZARETTO #1
Manus: Clay McLeod Chapman
Illustration: Jey Levang
Förlag: BOOM! Studios

I Lazaretto får vi följa två förstaårsstudenter på ett amerikanskt college med väldigt olika bakgrund. Charles har kämpat hela sitt liv för att hitta sig själv och hoppas att college ska ge honom en ny start i livet medan Tamara har levt en väldig skyddad tillvaro och känner sig blottad och sårbar när hon sagt farväl till sin familj. Föga anar de att livet på campus snart kommer att bli ett helvete när en svårartad influensa tvingar skolledningen att sätta hela deras elevhem i karantän och elevernas glädje över att slippa studier och krav förvandlas snart till en modern version av Flugornas herre i collegemiljö. Denna femdelade miniserie från BOOM! Studios (som först hade det fyndiga men lite lökiga arbetsnamnet Quaranteen) är skapad av författaren Clay McLeod Chapman (Amazing Spider-Man, American Vampire) och den norska serietecknaren Jey Levang som även ligger bakom webbserien HeLL(P).

THE BLACK BEETLE: KARA BÖCEK HC
Manus/Illustration: Francesco Francavilla
Förlag: Dark Horse Comics

Alla älskare av pulp och den fenomenala serieskaparen Francesco Francavillas (Afterlife with Archie) verk får sitt lystmäte den här veckan när Dark Horse Comics publicerar en samlad inbunden utgåva av Francavillas senaste följetong med sin egen maskerade brottsbekämpare The Black Beetle som gick som följetong i Dark Horse Presents #28-32 (2016). Förlaget har tidigare publicerat one-shoten Night Shift och miniserien No Way Out och i Kara Böcek reser vår hjälte inkognito (under namnet Tom Sawyer) till Mellanöstern för att stoppa nazister som är på jakt efter ett mystiskt objekt med fruktansvärd kraft – ett vapen av okänt ursprung, äldre än de egyptiska pyramiderna som kan uppfylla Hitlers drömmar om nazismens tusenåriga rike.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...