Recensioner

Harrow County, Vol. 5: Abandoned

lördag 9 september, kl 17:54 av 0 kommentarer

The Abandoned, det gigantiska minotaurliknande monstret med fyra hemska, glödande gula ögon, har inte alltid gömt sig i skogarna kring Harrow County. Nu berättar han sin egen historia för Emmy, en ryslig historia om hur han en gång var mänsklig och en viktig del av samma övernaturliga ”familj” som Emmy nyligen lärde känna och hur han övergav sitt namn, sitt liv och sin familj, precis som de övergett honom, och blev det som han själv betraktade sig som: ett monster. Emmy får också reda på att häxan Hester inte alls är hennes mor och när några utsocknes jägare dyker upp i området efter att hört berättelser om en blodtörstig best i skogen anar hon vem som spridit dessa rykten. Emmy försöker förtvivlat stoppa jägarna eftersom de inte har en aning om vad som väntar dem men det är försent och nu är det bara Emmys krafter som kan rädda dem undan en säker död.

Den femte volymen av den härligt mystiska skräckserien Harrow County fortsätter att leverera mer kött på benen om Emmys bakgrund och alla de mystiska varelser och händelser som präglat denna gudsförgätna lilla håla på den amerikanska landsbygden. I volymens första två nummer serveras vi en präktig infodump om The Abandoned som är välkommen och även Emmys nyvunna kunskap om sin riktiga moder ger nerv åt berättelsen.

Dessa nummer tecknas av Carla Speed McNeil, som redan gästspelat på titeln med ett fristående nummer om Skinnless Boy, och hennes stil är helt okej men när Tyler Crook återvänder i volymens två avslutande nummer med de oförsiktiga jägarna är det som att öppna en helt ny värld. Crook är född att illustrera den här serien och hans magiska vattenfärger och omistliga timing gör avslutning både häpnadsväckande vacker och gastkramande läskig. Crook och författaren Cullen Bunn är som vanligt i perfekt synk och det är synd och skam att Crook inte får tid att illustrera hela serien. Jag hade önskat att Dark Horse Comics haft samma is i magen som Image Comics har med flera av sina utmärkta serier, för jag hade gladeligen väntat några extra månader på varje nytt nummer med Crook som ensam tecknare, men förlaget verkar tyvärr mer intresserade av att hålla utgivningen i gång till varje pris.

Detta är egentligen den enda smolken i glädjebägaren när det gäller Harrow County som fortsätter att vara en mustig och välsmakande anrättning som jag längtar efter varje månad. Som vanligt följer jag serien i lösnummer för att inte missa brevspalterna med rysliga spökhistorier från verkligheten eller de små berättelserna med namnet Tales of Harrow County som den här gången innehåller en läskig one-shot tecknad av den förträfflige Owen Gieni och en fyrdelad historia om den fladdermusliknande varelsen med det söta namnet Priscilla (tecknad av Aud Koch) som märkligt nog avslutas i Harrow County #21 som är början på nästa spännande arc där Emmys bästa vän Bernice, som nyligen lärt sig magi, spelar en viktig roll. Till min stora glädje tecknas både sjätte och sjunde volymen av Tyler Crook i ensamt majestät och det ska med andra ord bli en ren fröjd att sätta tänderna i dem under det kommande höst- och vintermörkret.

Manus: Cullen Bunn
Illustration: Carla Speed McNeil, Tyler Crook
Förlag: Dark Horse Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...