Recensioner

Daredevil: The Devil, Inside and Out, vol. 1

fredag 2 januari, kl 22:49 av 0 kommentarer

Jag jobbar än så länge rätt bakvänt när det kommer till Daredevil, då jag läser Ed Brukares uppföljning till Brian Michael Bendis långkörare innan jag ens läst föregångaren. Bjuder mig själv därför på en hel del spoilers från BMB:s arc, men det får jag väl leva med. Volym 1 av Daredevil: The Devil, Inside and Out är en direkt fortsättning på Bendis avslut, där Matt Murdock gripits och satts i högriskfängelse, misstänkt för diverse olagliga aktiviteter. På Ryker’s Island finns av en händelse även Kingpin, Owl, Hammerhead, Bullseye och en hel bunt andra superbrottslingar som Daredevil, både i rollen som superhjälte och advokat, hjälpt att sätta dit. Intrigerna duggar såklart därför tätt, och Daredevil tyr en svartnande tillvaro medan han blir hårt ansatt både från kriminella galningar, fångvaktare och FBI.

The Devil, Inside and Out är en väldigt mörk och tung historia, utan några egentliga ljuspunkter. Känns en hel del som Oz (eller Kvinnofängelset för den som gillar det bättre), men istället för labila sociopater så bjuder Brubaker på labila sociopater med superkrafter. Det är inte många superhjältar som mår så dåligt och hamnar i så många otrevliga och desperata situationer som Daredevil, och det är detta som gör allt så bra. Ser nu ännu mer fram emot att läsa hela storyn som leder fram till den här misären.

Manus: Ed Brubaker
Illustration: Michael Lark
Tusch: Stefano Gaudiano, Michael Lark
Färgläggning: Frank D'Armata
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...