Recensioner

Ignition City #1 + 2

torsdag 7 maj, kl 16:06 av 3 kommentarer

Tänkte att jag också skulle passa på att prata lite om Warren Ellis pågående Ignition City nu när Ferdinand tagit upp den. En summering av handlingen hittar du i gårdagens inlägg. När jag (via tips från just Ferdinand) läste om Ignition City tyckte jag såklart att det lät som en grym idé. Scifi på dekis skrivet av Warren Ellis, det låter ju som gjutet för att kunna bli typ hur bra som helst.

Dock, även trots helhjärtade försök har jag rätt svårt att ta till mig både första och andra numret. Det största problemet är Gianluca Pagliarani. Jag stör mig så pass mycket på att hans karaktärer inte sällan ser ut som förvridna potatisar i ansiktet att jag knappt vill läsa mer. Misstänker att jag har någon sorts allergi mot dåliga illustrationer, för jag har verkligen svårt att uppskatta även en riktigt bra story när den har en ful yta. Å andra sidan är jag inte säker på om det här verkligen är en bra story, för det har inte hänt särskilt mycket än. Trots alla minus har jag ändå bestämt mig för att följa det här till slutet, med förhoppning om att det tar sig, både visuellt och handlingsmässigt. Tills det gör det, tyvärr en rätt slätstruken 2:a. Kom igen nu!

Manus: Warren Ellis
Illustration: Gianluca Pagliarani
Tusch: Chris Drier
Färgläggning: Digikore Studios
Förlag: Avatar Press
Betyg: 2/5

Kommentarer

 1. Ferdinand says:

  Men vilket gnäll! Ok de ser rätt konstiga ut men jag tror fan att det är tuscharns fel. Och ja, andra numret var kanske lite slätare storymässigt. Annars, King!

 2. Petter says:

  Jag har inte läst Ignition City än, men Pagliarini var bra på Warren Ellis Aetheric Mechanics – en av Ellis bästa serier på senare tid. Också med steampunktema.
  Teckningarna på Ignition City har dock fått överlag sämre recensioner och färgläggningen ser lite underlig ut i de previews jag sett.

 3. Ferdinand says:

  Kollar man in Pagliarinis blyertsgrejer så syns det att killen kan teckna.

  http://gianlucapagliarani.blogspot.com/

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...