Recensioner

Skrull Kill Krew #2

torsdag 4 juni, kl 18:37 av 3 kommentarer

Vad är egentligen grejen med att använda flera illustratörer för att göra ett och samma nummer? Tycker att det blivit mer och mer så på senare tid, särskilt när det kommer till Marvels utbud. Jag vill ju i och för sig att en och samme tecknare ska hänga kvar i samma serie tills den i princip avslutas helt och hållet, vilket kanske inte är helt realistiskt, men ändå. Det var definitivt bättre förr när det kommer till dedikerade tecknare. Enda gången jag egentligen tycker att det kan fungera att splitta på illustrerandet är när en tecknare gör huvudhandlingen och en annan hanterar exempelvis flashbacks eller något annat som känns separerat. I Skrull Kill Krew #2 tycker jag dock inte att det fungerar alls. Mark Robinson, som gjorde #1 och nu gör mittenhalvan i #2, är grym. Rob Campanella, som gör början och slutet, försöker vara Mark Robinson, men blir aldrig mer än en blek kopia. Blir bara trist och spretigt.

Trots misspeppet med tecknarbytet så tycker jag ändå att Skrull Kill Krew i grunden är en rätt så underhållande serie. Den försöker som jag nämnt tidigare inte ha några direkt höga ambitioner, utan känns mest som en skruvad actionkomedi med rätt sköna karaktärer. Tyvärr är det även en bitvis smått förvirrande skruvad actionkomedi när det kommer till berättandet, men jag hänger väl kvar och ser hur det artar sig i kommande nummer. Det finns sämre serier att läsa just nu än så här (jag syftar på dig War Machine #6)

prv2604_pg8

Manus: Adam Felber
Illustration: Mark Robinson & Rob Campanella
Förlag: Marvel
Betyg: 2/5

Kommentarer

  1. Tomb says:

    Finanskrisen?

  2. Ferdinand says:

    Första gången jag kan komma ihåg att stötte på det här fenomenet var i första numret av X-men Legacy. Då tyckte jag att det var rätt fräscht med Romitas flashbacks. Hans säregna stil bröt verkligen av på ett bra sätt. Nu är jag rätt trött på det. Marvel verkar ha det som en standardlösning när de ska berätta saker i dåtid. Jävligt fantasilöst om ni frågar mig.

    Att det byter tecknare mitt i en arc eller ännu värre i en miniserie känns ju helt värdelöst. Jag vill ha en gedigen berättelse med en och samma visuella stil rakt igenom. Hah!

  3. […] du ihåg inlägget Om spretigt tecknande och Skrull Kill Krew #2? Om ja: Applicera exakt samma sak på tredje numret av Skrull Kill Krew och spring ut och lek i […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...