Recensioner

War Machine #6

onsdag 3 juni, kl 10:41 av 5 kommentarer

warmachine_jeffersonJag är besviken. Från att ha varit en av mina pågående favoritserier så rasar allt i sjätte numret. Illustratören Leonardo Manco är utbytt, med resultatet att allt nu ser ut som skit. Nykomlingen Allan Jefferson är ju ett fullständigt stolpskott i jämförelse med Leonardo Mancos krigshärjade och väldigt passande stil för den här typen av serie. Detaljrikedomen och den mörka atmosfären är som bortblåst, och det är smärtsamt tydligt att Jefferson är väldigt långt ifrån en expert på vapen, hårdvara och till och med actionscener. Utan detta är War Machine inte särskilt mycket att hänga i granen. Illustratör nr 2, Mahmud Asrar, tycker jag väl är helt ok för flashback-sekvenserna, även om hans stil är rätt opersonlig och även den väldigt långt ifrån det manér som Manco etablerade i de första fem numren.

Handlingen i sig är också rätt ok – War Machine med entourage hälsar på mormor och tjafsar med American Eagle – men den försvinner tyvärr bakom den grisfula ytan. Om det är så här War Machine kommer att se ut från och med nu så säger jag upp min prenumeration efter nästa nummer, för jag vill inte betala för så här fula serier. Omslaget ser dock fantastiskt ut (vilket känns lite som falsk marknadsföring).

Manus: Greg Pak
Illustration: Allan Jefferson & Mahmud Asrar
Förlag: Marvel
Betyg: 1+/5

Kommentarer

 1. C says:

  Haha, känns lite som att de försöker tjäna lite på den rådande Terminator-yran med det där omslaget…

 2. Ferdinand says:

  Det här numret var helt sjukt dåligt. Jag tror inte Jefferson lyckades få samma karaktär att se likadan ut i en enda ruta.

  Men Jonas, du behöver inte oroa dig – Manco är tillbaka i nummer 7. Visserligen med Asrar som gör flashbacks. I nummer 8 är ordningen dock återställd och Manco kör 100 %. Så behåll din prenumeration.

 3. Jonas says:

  Gött!

 4. […] Trots misspeppet med tecknarbytet så tycker jag ändå att Skrull Kill Krew i grunden är en rätt så underhållande serie. Den försöker som jag nämnt tidigare inte ha några direkt höga ambitioner, utan känns mest som en skruvad actionkomedi med rätt sköna karaktärer. Tyvärr är det även en bitvis smått förvirrande skruvad actionkomedi när det kommer till berättandet, men jag hänger väl kvar och ser hur det artar sig i kommande nummer. Det finns sämre serier att läsa just nu än så här (jag syftar på dig War Machine #6) […]

 5. […] du hur fruktansvärt dåligt jag tyckte att förra numret av War Machine var? Stolpskottet Allan Jefferson fortsätter här förstöra serien med sitt fula […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...