Recensioner

Transformers Spotlight: Optimus Prime

onsdag 10 juni, kl 08:29 av 2 kommentarer

optimusprime3dTips: Gör dig själv en tjänst och undvik att läsa 3D-tidningar när du är bakis. Din hjärna uppskattar inte den synförvrängning som uppstår av de där grönröda pappbrillorna. Tro mig. Effekten är faktiskt inte mycket bättre i nyktert tillstånd, men jag härdade ut och fokuserade mig igenom 3D-varianten av Transformers Spotlight: Optimus Prime. Skulle dock vilja påstå att den här spännande grönröda ”tekniken” som används för 3D:n var mycket fräckare när jag som 6-åring satt framför sommarlovsmorgon iklädd pappbrillor och kollade på TV-piraterna än den är nu. Sedan dess har det tyvärr inte hänt särskilt mycket på den här fronten, iallafall inte inom serietidningsformatet. Det är snarare så att 3D:n gör det svårare att läsa tidningen ordentligt, både med och utan brillorna på.

Bortsett från 3D-köret så är Transformers Spotlight: Optimus Prime framförallt en väldigt vältecknad tidning. Crisp är ett passande ord för att beskriva Don Figueroas tecknarstil, som därmed även är som klippt och skuren för den här typen av serie. Figueroa står även för manus, där vi får se Optimus Prime följa upp en nära-döden-upplevelse som gett honom en vision om hans föregångare, Nova Prime. Hans efterforskningar visar snart att autoboterna inte alltid varit de förkämpar för rättvisa och frihet som de nu anser sig vara, men hans funderingar avbryts av en attack från den hämndlystna Monstructor (skönt namn). Pang boom slut utan särskilt mycket att klaga på. Var tidningen värd de 66 kr jag betalade för den? Antagligen inte.

Manus: Don Figueroa
Illustration: Don Figueroa
Förlag: IDW
Betyg: 3-/5

Kommentarer

  1. Ferdinand says:

    Gick inte TV-piraterna på julen?

  2. Jonas says:

    Jo, det stämmer såklart.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...