Recensioner

No Hero #6 inklusive spoilers

måndag 20 juli, kl 23:04 av 1 kommentar

Sitter i gamla hemorten och skriver på en laptop som måste vara från mellankrigstiden, så det blir ingen fancy bilduppladdning eller så den här gången. Kanske i och för sig är lika bra. No Hero #6 är nämligen den brutalaste och grisigaste tidning jag läst. Jag lovar, om mina föräldrar hade sett något liknande det här i min seriesamling när jag var i de yngre tonåren så hade de garanterat eldat upp hela min samling och aldrig någonsin låtit mig läsa en serietidning igen. Jag har ju tidigare efterlyst lite mer action i No Hero, särskilt när vi nu börjar närma oss slutet. I det här numret så hör gud bön, och detta med råge. Vår volontärhjälte Josh får nu äntligen reda på vad Carrick Mastersons Frontline egentligen är för sorts organisation, och vi kan väl lugnt konstatera att han inte är helt nöjd med de svar han får. Ben bryts och blod sprutar. Ska bli intressant att se om Warren Ellis klarar av att ta den här serien i mål med flaggan i topp i nästa avslutande nummer eller om det blir platt fall. Känns som att det kan svinga åt båda håll, men det här numret lovar för en spektakulär final, säkerligen fylld av övervåldsamma vidrigheter. Superhjältande har sällan framställts så här oattraktivt, och jag gillar det.

!!!— SPOILER ALERT —!!!

Apropå griseriet: Scenen på sista sidan när Josh slitit ryggraden ur Redglare och monterar den på sig själv som en gigantisk erigerad penis, då går det fanimig nästan för långt. Det är helt utan tvekan den mest störande scen jag någonsin sett i en serietidning, alla kategorier. Om du inte gillar tanken på en strap-on tillverkad av en nyligen utsliten ryggrad, läs inte den här tidningen. Jag hoppas verkligen att vi slipper se Josh använda sitt nymonterade instrument på någon/något i sjunde och avslutande numret, men efter det här så känns det som vad som helst kan hända.

Manus: Warren Ellis
Illustration: Juan José Ryp
Förlag: Avatar Press
Betyg: 4-/5
Griserifaktor: 6/5

Kommentarer

  1. […] genom tiderna. Känns mer som något som hade kunnat vara med i exempelvis Avatar Press-serien No Hero. Jag personligen kanske inte blir direkt upprörd över det grafiska våldet här, men det är […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...