Nyheter och tips

Topp 5 av DCs ongoing

onsdag 5 augusti, kl 09:48 av 2 kommentarer

Eftersom Ferdinand listat de fem bästa Marvel-blaskorna så tycker jag att det inte är mer än rätt att jag listar min egen Topp 5-lista, men den här gången över DC:s bästa ongoing-serier.

greenlantern43Green Lantern – Sedan 2005 då det första numret av den nuvarande serien kom så har Green Lantern varit fantastisk. Ska man bara läsa en DC-serie (varför man nu skulle vilja det?) så är det den här man ska läsa. Särskilt nu när det efterlängtade eventet Blackest Night äntligen dragit igång.

jsaJustice Society of America – Helt klart den bästa team-serien från DC. En riktigt bra serie med en härlig blandning av karaktärer, både gamla och nya. Geoff Johns lämnade nyligen över manusskrivandet till Bill Willingsham (Fables), så vi får väl se om han kan fortsätta hålla serien på samma höga nivå som tidigare.

AC Cv879 dsAction Comics – Skulle egentligen ligga före Justice Society, men serien har tappat en aning nu när Superman, åtminstånde tillfälligt, har lämnat serien och gett plats för den kryptonska hjälteduon Nightwing och Flamebird. Serien är i alla fall fortfarande riktigt bra och jag tror att James Robinson kan få till något av den här serien i kommande nummer.

DTC Cv855 dsDetective Comics – Tar sig in på listan egentligen bara på två nummer (854, 855), men Greg Rucka och JH Williams III har höjt kvalitén ordentligt sedan de tog över. Detective Comics är en väldigt välskriven och framför allt vackert tecknad serie, och kanske också den just nu främsta av Batman-tidningarna och det utan att Batman ens är med i serien.

boosterBooster Gold – Har varit bra ända sedan starten och jag tror mycket av det beror på Dan Jurgens som en gång skapade Booster Gold. Här står han både för manus och illustrationer och resultatet blir en väldigt underhållande och rolig titel. Ett varningens finger dock. Har man svårt för tidsresor och den problematik som sådana brukar medföra så kanske man ska hålla sig borta från den här serien eftersom just tidsresor spelar en mycket stor roll i Booster Gold.

Kommentarer

  1. Ferdinand says:

    Tja, kanske dags att teckna den där prenumerationen på Green Lantern. Och angående Booster Gold. Jag läser X-men. Alltså är jag helt sjukt van vid tidsresor och allt annat lull som alternativa universum och dimensioner.

  2. Johan says:

    Ett tips angående Booster Gold är att kolla in story arcen Blue & Gold, där Booster räddar Blue Beetle från att dödas av Maxwell Lord och därmed lyckas sabba tidslinjen ordentligt. Riktigt rolig läsning!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...