Teckna serier

En dag i tecknarlivet

söndag 9 augusti, kl 13:38 av 5 kommentarer

Punisherroof1roughDå är det bara att börja skriva då. Vi startar med en färsk teckning och lite tecknarsnack. Försöker komma i form till flytten. Har därför med mig skissblock över allt. Jobbar som personlig assistent och har där mycket dötid så jag brukar ta med mig det mesta som är portabelt ifrån min lilla tecknarverkstad hemma.

Förut pysslades det bara hemma. Gick åt mycket fritid. För det blir lätt att man fastnar och sitter ifrån 12-24 och bara går loss lediga dagar. Har sett tecknandet som ett jobb utöver mitt jobb. Tyvärr får jag ju bara betalt för ett. Än så länge.

Igår satte jag mig med skissblocket på jobbet och brainstormade. Fick lust att göra något i stadsmiljö, som är en svaghet, men behövde något mer. En Punisher med sniper rifle på ett tak kändes perfekt. Googlade lite Punisherroof1finishfotoreferenser att ha till vapen och kläder. Jag försöker alltid göra allt så realistiskt jag kan och gärna med mycket skugga. Älskar mörker! Gjorde en egen tolkning av Punsihers outfit också. Jag tänkte på looken han hade i senaste filmen, Punisher: War Zone, som var rätt klockren. Fick lite inspiration. Blyertsskissen blev rätt grov men färdig snabbt. Tog sedan fram ljusbordet och tejpade fast skissen tillsammans med ett nytt papper och började noggrant måla outlines med bläck. Kryssade upp de ytor som skulle fyllas i senare. Vilade ögonen ett tag efter att ha stirrat in i ljusbordet. Fyllde sedan i det sista. Efter 4 timmars arbete var det klart. Lär bli många sådana här dagar framöver. Life is good helt enkelt!

Om ni läsare nu skulle ha några önskemål om något jag borde teckna är det bara att säga till.

Kommentarer

 1. petterblue says:

  Grymt snyggt! Ser fram emot att läsa fler inlägg och se fler bilder 🙂

  Helt random förslag på vad som kan tecknas;
  1: Iron Man i retrofuturistisk stil
  2: Shazam.se-gänget fantiserar ihop superhjältar, baserade på sig själva
  3: Rocketeer!

  Bubblare;
  1: Batman slåss mot Radiotjänst
  2: The Flash deltar i Lidingöloppet, men förlorar mot en kenyan

 2. Ferdinand says:

  Välkommen ombord Henrik! Roligt som fan att ha med dig här på Shazam.se. Jag håller med om att det ska bli otroligt roligt att se alla dina grejer framöver. Och gärna höra lite serieskvaller från ”over there”.

 3. Henrik says:

  Tackar och bockar! Kommer vara lite M.I.A. fram till helgen nu. Ska till dalarna och sedan huvudstaden för att besöka amerikanska ambassaden där jag ska på min personliga intervju och se om dem vill släppa in mig i landet.

  Tack för tecknartipsen får sätta mig ner och freaka loss lite med pennan.

  Vi hörs!

 4. David says:

  Sjukt snyggt… jag är mäkta imponerad. Keep it up!
  /D

 5. Oskar says:

  Hej

  Läser din blogg i detta nu.

  Såg din Punisher, väldigt imponerande minst sagt.

  Jag har en fråga om hur du får till skuggningen så bra, Hur tänker du när du skuggar?

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...