Recensioner

The Red Circle: The Hangman

måndag 10 augusti, kl 18:31 av 0 kommentarer

the_red_circle_the_hangman_1_coverMan kan sammanfatta en recension av den här serien med ett ord — skit! Trots medverkan av storheter som Bill Sienkiewicz och J. Michael Straczynski. The Red Circle är DCs nya försöka att återuppväcka gamla Golden- och Silver Age-hjältar. Och det funkar ungefär lika bra som Alex Ross’ liknande serie Project Superpowers — inte inte särsilkt bra helt enkelt. Snabbt berättat så handlar The Hangman en fältläkare som under amerikanska inbördeskriget tas till fånga av sydstatarna i tron att han är en spion och döms till döden genom hängning. I dödsögonblicket får han ett erbjudande av ett övernaturligt väsen. Att dö, eller leva för evigt som ett rättsskipandets instrument och straffa syndarna. En rätt lam origin om ni frågar mig.

Man skulle kunna tror att bara för Sienkiewicz är med på ett hörn (han tuschar) att serien skulle vara något sorts visuellt mästervärk. Men nej, den ser faktiskt bara gammal ut. Jag har inte sett något som Tom Derenick tecknat tidigare och vet inte vad han går för, men i kombination med Sienkiewicws tuschning funkar han inte alls för mig. Det påminner mest om något man kan läsa i sådana där tidningar från 70-talet man kan hitta i gamla sommarstugor. Typ Agent X9 eller något liknande. Jag har inte riktigt koll på den typen av serier.

Ok, dålig origin. Och dåligt tecknat. Finns det något bra att säga om Hangman? Nja, egentligen inte. Den är mest fylld av tråkiga superhjälteklyschor som man sett tusen gånger tidigare. Jag jäspar mig genom hela tidningen. Den sälta som man kunnat se i vissa tidigare serier av Straczynskis, så som exempelvis Supreme Power, är helt frånvarande. Det är inte med så där särskilt stor förväntan som jag ser fram emot de tre kommande one-shotsen som är den del av Straczynskis lansering av The Red Circle. Inta alls faktiskt.

Manus: J. Michael Straczynski
Illustration: Tom Derenick
Tusch: Bill Sienkiewicz
Färgläggning: Guy Major
Betyg: 1+/5

Betyg: 1+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...