Teckna serier

The Workload

tisdag 3 november, kl 04:02 av 5 kommentarer

Ja, det är ju mycket arbete nu så det är inte konstigt att det bara blir mer och mer att visa er. Jobbat 24-7 de senaste dagarna med 4 sidor blyerts (med eget manus), 2 tuschjobb, 1 wraparound, 1 sida datafärg, 2 ad-strips i tusch och akvarell och en stor Stephen King karikatyr i tusch och akvarell, för att inte glömma anatomistudierna. De är en del denna vecka och det lär inte minska med arbete. De har dock varnat och skrämt oss om detta länge, så det är ingen chock. Jag ser det som vinna eller försvinna. Gör vad jag kan för att hålla deadlines. Det är ju det skolan är menad att lära oss. Vilket är minst lika viktigt som kvalitén på teckningarna om inte viktigare vad lärare menar.

Som lärarna berättat; ”Hur kommer det sig att man ibland öppnar en serietidning och häpnas av hur Marvel eller DC kan släppa så uselt tecknade serier när personer som Jim Lee eller Simone Bianchi finns? Jo, de kassa tecknarna kunde leverera varan snabbare. Billigare dessutom!

Låter som en lite taskig inställning för oss fans som förväntar oss visuell tillfredställelse tillsammans med vår läsning, men så är det. Man förstår mer och mer att detta är en industri lika mycket som linan på Saab. Bara att vi säljer olika produkter. Efter 2 månader här uppskattar jag serier så mycket mer. Plus att den här produkten är så mycket roligare att göra än att bygga bilar. I alla fall om man är serienörd som jag är.

Här är lite fler läxor jag fått tillbaka hur som helst. Gissa vilken som var MVG. Vill dessutom också tillägga att jag håller på att läsa en gudomligt grym serie jag fick låna av en vän här, Stray Bullets av David Lapham. Följde hans serie Young Liars förut, som också var grym, men Stray Bullets är så mycket bättre. Hett tips för den som inte redan läst!

Vi hörs!

Kommentarer

 1. Thomas Fels says:

  Bra sagt om Jim Lee och Simone Bianchi. Man måste vara pålitlig i sina leveranser. Hm, vilken bild fick mvg? När jag tittade på den första tänkte jag att det kunde varit den. Men när jag såg andra bilden tyckte jag att den var bättre. Och den tredje var ännu bättre. Jag tror på nr 3.

 2. Jonas says:

  Jag säger nog också nr 3, bra känsla i den.

 3. Håkan / Wakuran says:

  Om man är van vid amerikansk serietradition kan nog 2:an stå ut mer, iofs. 3:an är effektiv, men 2:an kan man nog tycka är mer exotisk, på något sätt.

 4. Nicke says:

  MVG på första (”fantasy romance”).

 5. Henrik says:

  Nr. 2 är rätt svar. Annars de andra 2 B+.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...