Recensioner

Dark Avengers #11

torsdag 3 december, kl 23:12 av 2 kommentarer

DarkAvengers_11Mysteriet i Dinosaur, Colorado fortsätter här i det elfte numret av Dark Avengers, och det visar sig att Osborn och hans Avengers är ute på riktigt djup is. Orsaken till alla försvinnanden och andra underligheter är nämligen en av Marvels allra mäktigaste karaktärer alla kategorier: Owen Reece aka Molecule Man. Molecule Man, som alltså kan göra vad som helst med allt och alla som har med molekyler att göra, har skapat en fristad i Colorado åt sig själv (och sina levande låtsasvänner), och han är inte alls särskilt förtjust över att bli störd. Med full kontroll över varenda molekyl så är Reece minst sagt ett stort problem för Dark Avengers, men exakt hur det slutar för våra ondsinta hjältar lär vi inte få veta förrän i nummer 12. Parallellt med Molecule Mans förehavanden så får vi även veta mer om Victoria Hands (Osborns högra hand) bakgrund, vilket helt klart ger lite mer djup åt henne som karaktär.

Brian Michael Bendis gör som vanligt ett habilt jobb med berättandet i den här serien, men det bjuds egentligen inte på något extra. Det är helt enkelt ett bra nummer, men troligen inget som någon kommer att lägga på minnet i det långa loppet. Visuellt så fortsätter Mike Deodato Jr leverera riktigt bra grejer, men något som gör det här numret lite extra intressant är att Molecule Mans inducerade drömsekvenser målats av Greg Horn i en väldigt avvikande stil. Effekten är visuellt stark samtidigt som den skänker lite extra krydda åt det som Molecule Man utsätter medlemmarna i Dark Avengers för. Summa summarum: Dark Avengers #11 är ett bra nummer, men mest för oss som hängt med sedan starten.

Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Mike Deodato Jr, Greg Horn
Förlag: Marvel
Betyg: 3+/5

Kommentarer

  1. Tomb says:

    Dark Avengers – Depowering Sentry one issue at a time!

  2. Jonas says:

    Lugn, något säger mig att det vänder i nästa nummer.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...